Latvijas čempioni florbolā "Lielvārde/FatPipe" neticami atspēlējas un iekļūst "EuroFloorball" finālā
Latvijas čempionvienība florbolā "Lielvārde/FatPipe".
Citi sporta veidi
2016. gada 8. oktobris, 15:42

Latvijas čempioni florbolā "Lielvārde/FatPipe" neticami atspēlējas un iekļūst "EuroFloorball" finālā

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība florbolā vīriešiem "Lielvārde"/"FatPipe" sestdien Vācijā dramatiskā cīņā atspēlēja trīs vārtu deficītu un iekļuva "EuroFloorball" kausa izcīņas finālā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Lielvārde"/"FatPipe" Eiropas otrā nozīmīgākā florbola klubu turnīra pusfināla cīņā ar 8:6 (1:3, 2:2, 5:1) uzvarēja Norvēģijas klubu "Tunet".

Latvijas čempioni aizvadīja izcilas spēles beigas, jo 80 sekunžu laikā guva trīs vārtus.

Spēles rezultātu atklāja Latvijas klubs, jo ceturtajā minūtē precīzs bija Ralfs Jonikāns, tomēr turpinājumā trīs vārtus pēc kārtas guva "Tunet", pēc pirmā perioda esot vadībā ar 3:1.

Cīņas otrajā daļā pretinieki panāca ar 5:2, taču līdz otrajai atpūtai Toms Akmeņlauks deficītu spēja nedaudz samazināt.

Trešā perioda 46.minūtē "Tunet" atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, pēc kā sākās "Lielvārde"/"FatPipe" pakaļdzīšanās. Gints Klēģers un Akmeņlauks rezultātu samazināja līdz minimumam, bet 128 sekundes pirms pamatlaika beigām Aivis Kusiņš panāca neizšķirtu 6:6.

Tikmēr uzvaras vārtus 96 sekundes pirms trešā perioda beigām no tuvas distances iemeta "Lielvārde"/"FatPipe" spēlējošais treneris Atis Blinds. "Tunet" centās atspēlēties un bija tuvu izlīdzinājumam, taču punktu dramatiskajam mačam pēdējā minūtē tomēr pielika Kusiņš, kurš guva savus otros vārtus mačā, nodrošinot Lielvārdes klubam skaistu uzvaru ar 8:6.

Uzvarētājiem Akmeņlauks guva divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet divi precīzi metieni un viena rezultatīva piespēle bija Kusiņam.

Finālā, kurā notiks cīņa par ceļazīmi uz prestižāko Čempionu kausa izcīņu, "Lielvārde"/"FatPipe" tiksies ar turnīra saimnieces Veisenfelsas "UHC Sparkasse" un Igaunijas kluba Saku "Link" pusfināla cīņas uzvarētājiem.

Priekšsacīkstēs "Lielvārde"/"FatPipe" izcīnīja divas uzvaras divos mačos. Latvijas čempioni vispirms ceturtdien ar 4:3 pārspēja mājiniekus "UHC Sparkasse", bet piektdien ar 7:2 uzvarēja Maskavas "Spartak" komandu no Krievijas.

Ar divos mačos izcīnītiem sešiem punktiem "Lielvārde"/"FatPipe" A apakšgrupa kopvērtējumā ieņēma pirmo vietu, kamēr trīs punkti bija Vācijas čempionvienībai "UHC Sparkasse", bet "Spartak" pie punktiem netika.

Tikmēr otrā grupā "Tunet" komanda ar 6:9 zaudēja Igaunijas klubam Saku "Link", bet pēc tam ar 14:3 sagrāva Vācijas vienību "Lilienthal", grupā ieņemot otro vietu.

Sestdien līdzīgā turnīrā dāmām pusfinālā Diānas Isjominas pārstāvētā Norvēģijas komanda Oslo "Sveiva" dramatiskā cīņā ar 7:6 (1:3, 2:2, 3:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Slovākijas vienību Spiška Novavesas "Kometa".

"Sveiva" spēles 50.minūtē nokļuva iedzinējos ar 2:5, taču piecu minūšu laikā panāca izlīdzinājumu 5:5. Pēc tam slovākietes vēl reizi bija vadībā, taču Norvēģijas čempiones atkal atjaunoja neizšķirtu, bet pagarinājumā guva arī uzvaras vārtus.

Isjomina, kura divās priekšsacīkšu spēlēs guva sešus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās.

Finālā "Sveiva" tiksies ar Vācijas kluba "UHC Sparkasse" un Polijas vienības Gdaņskas "Olimppia Osowa" dueļa uzvarētājām.

"EuroFloorball" kausa izcīņas kungu un dāmu turnīru uzvarētājas kvalificēsies 2017.gada Čempionu kausa izcīņai. Komandas saņems arī 5000 Šveices franku (4560 eiro) naudas balvu no Starptautiskās Florbola federācijas.

Pērn "EuroFloorball" kausa izcīņa risinājās Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" komanda finālā zaudēja Norvēģijas vienībai "Greaker". Šajā turnīrā piedalījās arī Kocēnu "Rubenes" florbolisti, kas pusfinālā piekāpās "Lekrings" puišiem.

Savukārt dāmu turnīra finālā Kocēnu "Rubene" zaudēja Krievijas komandai "Nauka". Turnīrā piedalījās arī "Ķekava", kas pusfinālā zaudēja "Rubenei".

"Lielvārdes" florbolisti aprīlī kļuva par "Elvi florbola līgas" Latvijas vīriešu čempionāta uzvarētājiem, finālā pieveicot "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

"Lielvārde" par Latvijas čempioni tika kronēta arī 2011./2012.gada sezonā, bet pērn tai nācās samierināties ar ceturto vietu.

Eiropas florbola klubu turnīru hierarhijā prestižākais ir Čempionu kauss, kur spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tiek noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā.

Aizvadītās nedēļas nogalē par Čempionu kausa ieguvējām kļuva Zviedrijas komandas. Vīriešiem panākumu guva Stūrvretas IBK florbolisti, bet dāmām labākā bija Melnlikas "Pixbo Wallenstam" vienība.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA