Peiners Grieķijas čempionātā debitē ar 11 punktiem un 5 piezīmēm
Žanis Peiners savā debijas mačā Grieķijas čempionātā nopelnīja piecas piezīmes.
Basketbols
2016. gada 8. oktobris, 20:07

Peiners Grieķijas čempionātā debitē ar 11 punktiem un 5 piezīmēm

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Žanis Peiners sestdien iemeta 11 punktus un nopelnīja piecas piezīmes savā debijas mačā Grieķijas čempionātā, bet viņa pārstāvētā Saloniku PAOK vienība pirmās kārtas mačā ar rezultātu 78:84 (21:30, 17:15, 16:22, 24:22) piekāpās Lefkadas "Doxa" spēlētājiem.

Peiners laukumā aizvadīja 27 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat latvietis pieļāva trīs kļūdas un dueli priekšlaicīgi noslēdza ar piecām piezīmēm.

Laikā, kamēr latvietis atradās laukumā, PAOK komanda ielaida par 20 punktiem vairāk, nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs mačā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 25 punktiem bija Dezmins Velss.

PAOK komanda pagājušajā sezonā Grieķijas čempionātā ieguva piekto vietu regulārajā turnīrā, bet "play-off" tika piedzīvots zaudējums ceturtdaļfinālā. Sezonu ilgu līgumu ar Peineru vienība noslēdza jūlijā.

Šajā sezonā PAOK sacentīsies arī jaunizveidotajā FIBA Čempionu līgā, turklāt spēlēs vienā apakšgrupā ar Peinera iepriekšējo komandu "Ventspils".

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA