Jānis Timma ar 20 punktiem aizved "Zeņit" līdz uzvarai Vienotās līgas spēlē
Timma kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju.
Basketbols
2016. gada 9. oktobris, 21:11

Jānis Timma ar 20 punktiem aizved "Zeņit" līdz uzvarai Vienotās līgas spēlē

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Jānis Timma svētdien iemeta 20 punktus Sanktpēterburgas "Zeņit" komandas jaunās sezonas pirmajā spēlē VTB Vienotajā līgā, palīdzot ar rezultātu 71:58 (20:8, 22:17, 12:16, 17:17) izbraukumā uzvarēt Minskas "Cmoki".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Timma nospēlēja 27 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, divus no septiņiem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja četrus pārkāpumus, tiekot pie 18 efektivitātes koeficienta punktiem.

Timma kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, bet 18 punktus sameta aizsargs Sergejs Karasjovs.

Tikmēr "Cmoki" sastāvā 23 punktus guva Drū Džoiss.

Šī bija "Zeņit" komandas pirmā spēle šosezon. LETA jau vēstīja, ka Latvijas vicečempioni "VEF Rīga" savā pirmajā turnīra mačā sestdien ar 76:73 izbraukumā negaidīti pieveica Maskavas apgabala "Himki" komandu no Krievijas.

Jauno sezonu vissekmīgāk iesākušas Kazaņas "Unics" un Maskavas CSKA komandas, kas jau guvušas pa divām uzvarām divās spēlēs.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaupienācēju "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilsi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

LETA/ Foto: Sputņik/Scanpix/LETA