Štrombergs pēdējā posmā izrauj trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā
Mārim Štrombergam lieliskas sekmes sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā.
Citi sporta veidi
2016. gada 10. oktobris, 10:39

Štrombergs pēdējā posmā izrauj trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā

Jauns.lv

Titulētais Latvijas BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs svētdien ASV izcīnīja otro vietu sezonas noslēdzošajā, piektajā, Pasaules kausa posmā Superkrosā, kas viņam sezonas kopvērtējumā ļāva ieņemt trešo vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Štrombergs priekšsacīkstēs savos braucienos divas reizes uzvarēja un reizi bija otrais, ceturtdaļfinālā viņš savā braucienā izcīnīja uzvaru, pusfināla braucienu beidza trešais, bet finālā zaudēja tikai amerikānim Korbenam Šarā, kurš līdz ar to kļuva par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju.

Pārējiem trim Latvijas sportistiem tik labi neklājās, lai gan Rihards Veide un Kristens Krīgers aizkļuva līdz pusfinālam, kamēr Edžus Treimanis izslēgšanas braucienos nemaz netika.

Zīmīgi, ka ceturtdaļfinālā vienā braucienā startēja trīs latvieši, un visi iekļuva pusfinālā, jo aiz Štromberga trešais finišēja Veide, bet ceturtais bija Krīgers.

Savukārt pusfinālā Veide un Krīgers savos braucienos bija piektie, paliekot kā pirmie aiz finālistu svītras.

Par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju ar 855 punktiem kļuva Šarā, kamēr 600 punktus nopelnīja šveicietis Davids Grafs. Tikmēr Štrombergam un argentīnietim Eksekuēlam Toresam bija pa 560 punktiem, taču tā kā Štrombergs šosezon atsevišķos posmos bija ieguvis augstāku vietu, viņš kopvērtējumā ir klasificēts kā trešais.

Savukārt Treimanis ar 290 punktiem palika 19.vietā, Krīgers ar 250 punktiem ieņēma 24., bet Veide ar 225 punktiem 28.vietu.

LETA jau ziņoja, ka sestdien Sarasotā individuālā brauciena superfinālā Štrombergs bija ceturtais, bet Treimanis palika 14.pozīcijā.

Iepriekšējā posmā, kas risinājās pirms nedēļas, vistālāk no latviešiem tika Štrombergs, kurš apstājās pēc pusfinālā piedzīvota kritiena.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka neviens no Latvijas BMX riteņbraucējiem augustā notikušajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Līdz ar to Štrombergam neizdevās izcīnīt trešo zelta medaļu karjerā, kamēr par čempionu kļuva amerikānis Konors Fīldss.

LETA/Foto: EPA/LETA