Sevastova ar zaudējumu Lincā turpina savu neveiksmju sēriju
Par dalību Lincas turnīrā Sevastova nopelnīja vienu WTA vienspēļu ranga punktu.
Citi sporta veidi
2016. gada 10. oktobris, 21:26

Sevastova ar zaudējumu Lincā turpina savu neveiksmju sēriju

Jauns.lv

Šī brīža Latvijas tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien Lincas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā pārliecinoši ar 4-6, 1-6 zaudēja pērnā gada šo sacensību uzvarētājai Anastasijai Pavļučenkovai no Krievijas, turpinot neveiksmju sēriju.

Latvijas tenisiste neveiksmi cieta 59 minūšu laikā, mačā tā arī netiekot pie breika iespējām. Sevastova piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Cīņa Sevastovai, kura pasaules rangā ieņem 31.vietu, sākās neveiksmīgi, jo viņa pirmajā geimā pie savas serves zaudēja pirmajās trīs izspēlēs, bet pēc tam Pavļučenkova ar trešo breika iespēju guva punktu, pēc tam panākot arī 2-0.

Arī trešajā geimā Sevastovai nācās atspēlēt vienu breikbumbu, taču turpinājumā dominēja servētājas, tāpēc Pavļučenkova setu gana droši uzvarēja, jo Sevastova pie breika iespējām tā arī netika.

Savukārt otrajā setā Pavļučenkova dominēja, ļaujot Sevastovai uzvarēt tikai pirmajā geimā, bet pēc tam trīs reizes Latvijas tenisisti nobreikojot.

Par dalību Lincas turnīrā Sevastova nopelnīja vienu WTA vienspēļu ranga punktu.

Sevastovai šī brīža ranga 21.pozīcijas īpašniece Pavļučenkova ir neērta pretiniece, jo krieviete uzvarējusi visos četros abu sportistu savstarpējos mačos.

Tiesa, pirms Lincas abas tenisistes pēdējo reizi tikās pirms pieciem gadiem Indinavelsas WTA "Premier" turnīrā, bet vēl divas reizes mērojās spēkiem 2010.gadā. Sevastova savstarpējos mačos ir uzvarējusi tikai vienā setā, turklāt visi dueļi, tāpat kā sacensības Lincā, risinājušies cietā seguma kortos.

Latvijas tenisistei kopš sensacionālās aizkļūšanas līdz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam nākamajos trijos turnīros Āzijā neveicās īpaši labi, un tika gūta tikai viena uzvara. Savukārt iepriekšējās divās spēlēs Sevastova spēja uzvarēt tikai četros geimos.

Zīmīgi, ka līdzīgi pēdējā laikā veicies ar Pavļučenkovai, kura savulaik rangā bijusi 13.vietā. Viņa ASV atklātajā čempionātā tika līdz trešajai kārtai, bet sekojošos turnīros Āzijā arī uzvarēja vienā no četriem mačiem. Jāpiebilst, ka abas tenisistes veselības problēmu dēļ aizpagājušajā nedēļā nespēja pabeigt arī Uhaņas "Premier" turnīra pirmās kārtas cīņas.

Latvijas šī brīža pirmā rakete jūnijā un jūlijā pa reizei spēlēja WTA turnīru finālos Maljorkā un Bukarestē, abos mačos piedzīvojot zaudējumu. Savukārt, neskaitot šos divus turnīrus, viņa kopš maijā notikušā Francijas atklātā čempionāta līdz ASV atklātajam čempionātam nevienā no pamatturnīriem nebija guvusi vairāk par vienu uzvaru.

Tikmēr Pavļučenkova šosezon labāko turnīru aizvadīja Vimbldonas čempionātā, kur tika līdz ceturtdaļfinālam. Tāpat viņa šogad ceturtdaļfinālā ir spēlējusi vēl četros WTA zemākas raudzes turnīros, taču pusfinālu ne reizi nav sasniegusi.

Karjeras laikā Krievijas šī brīža otrā rakete ir uzvarējusi astoņos WTA turnīros, pēdējo panākumu pērn izcīnot tieši Lincā, kad gan spēcīgākā pieveiktā tenisiste bija ranga 70.pozīcijā. Vēl piecas reizes viņa zaudējusi WTA turnīru finālos.

Sevastova līdz pirmdienai Lincas WTA turnīrā bija spēlējusi piecas reizes, taču uzvarējusi tikai vienā spēlē. Pērn un 2012.gadā viņa zaudēja jau kvalifikācijas pirmajā kārtā, reizi tika līdz kvalifikācijas otrajai kārtai, bet vēl divas reizes cieta neveiksmi pamatturnīra pirmajā spēlē.

Pavļučenkova otrajā kārtā spēlēs pret beļģietes Kristenas Flipkensas un Luksemburgas tenisistes Mendijas Minellas spēles uzvarētāju.

Turnīrā piedalīsies arī Latvijas otra vadošā tenisiste Aļona Ostapenko, kurai pirmajā kārtā pretim stāsies spāniete Sāra Sorrivesa Tormo, kura pārvarēja kvalifikāciju. Ostapenko rangā ir 43.vietā, bet Sorrivesa Tormo atrodama 127.pozīcijā.

Ostapenko šobrīd ir četru zaudējumu sērija.

Lincā Ostapenko piedalīsies arī dubultspēlēs, kur startēs duetā ar šveicieti Kseniju Knollu.

Austrijā notiekošā turnīra favorīte ir spāniete Garvinja Mugurusa, kura izlikta ar pirmo numuru. Spēles notiks slēgtā hallē uz cietā seguma, kas uzklāts uz koka grīdas.

LETA/Foto: EPA/LETA