"Rudi" pastāsta par atmosfēru klubā un savu statusu "Koln"
Rudņevs (pa kreisi) "Koln" kluba krāsās cīņā par bumbu.
Futbols
2016. gada 10. oktobris, 23:11

"Rudi" pastāsta par atmosfēru klubā un savu statusu "Koln"

Jauns.lv

Latvijas izlases futbolists Artjoms Rudņevs, kurš savainojuma dēļ nevar palīdzēt Latvijas futbola izlasei divās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, cer jau šīs nedēļas beigās atgriezties laukumā "Koln" komandas rindās Vācijas Bundeslīgas spēlē.

Rudņevs septembra sākumā Latvijas izlases rindās treniņā pirms spēles ar Andoras izlasi sastiepa kājas muskuli. Tiesa, viņš septembra beigās atsāka spēlēt, divos bundeslīgas mačos nākot uz maiņu, taču 1.oktobra cīņā pret Minhenes "Bayern" atkal atsvaidzināja savainojumu, lai gan laukumā devās vien 88.minūtē.

"Joprojām nedaudz sāp, taču ar katru dienu kļūst labāk, tāpēc man mērķis ir doties laukumā nākamajā mačā pret "Ingolstadt" komandu (sestdien)," intervijā laikrakstam "Bild" atklājis Rudņevs.

Uzbrucējs arī atklāja, ka ar savu līdzšinējo sniegumu Ķelnes komandā ir apmierināts. "Biju izcīnījis vietu pamatsastāvā, taču pēc tam guvu muļķīgu savainojumu. Tā gadās, taču man vēl būs iespēja sevi apliecināt," uzskata futbolists.

Daugavpilietis neslēpa, ka "Koln" komandā jūtas daudz labāk nekā pirms tam Hamburgas SV vienībā, ar kuru Ķelnes klubs savās mājās tiksies oktobra beigās.

"Manuprāt Ķelnes komandā visi ir draudzīgāki. Laukumā vai ģērbtuvē, mums katru dienu ir jautri, par kopā ar treneriem. Hamburgā situācija bija citādāka. Man šāda atmosfēra ir nepieciešama, jo spēlējam kā ģimene. Paveicam visu, ko vēlas treneris. Man visvarīgākā ir tieši trenera uzticība, jo tad varu spēlēt atbrīvoti un koncentrēties tikai futbolam," skaidroja Rudņevs.

Tikmēr viņam ir žēl Hamburgas SV kluba līdzjutēju, jo hamburgieši šosezon vēl nav tikuši pie uzvarām un bundeslīgā ir pēdējā vietā.

"Līdzjutēji (Hamburgā) pret mani vienmēr bija jauki un korekti Man joprojām tur ir daudz draugu, kontaktējos arī ar spēlētājiem, apvaicājoties par atmosfēru komandā un pilsētā. Viņiem šobrīd nav viegli," skaidroja Rudņevs, kurš gan labprāt oktobra beigās sarūgtinātu savu bijušo klubu. "Man mērķis vienmēr ir bijis gūt vārtus. Vai iesitot vārtus Hamburgai priecāšos? Šajā situācijā, iespējams, ka nē. Es respektēju Hamburgas komandu."

Viņš arī neslēpa, ka pievienošanās "Koln" komandai bijis nozīmīgākais solis viņa karjerā. "Esmu laimīgs, ka varu spēlēt šajā superkomandā," bilda Rudņevs.

Viņš nebaidās no konkurences par vietu sastāvā. "Tā man nav problēma. Zinu, ka šobrīd kluba pirmais uzbrucējs ir Antonī Modests. Ja es esmu vesels, varu spēlēt kopā jebkuru".

Tāpat Rudņevs atklāja, ka iesauku "Rudi" viņš ieguvis vēl spēlējot Ungārijā, savukārt futbolā sācis trenēties septiņu gadu vecumā. "Es izmēģināju arī karatē un peldēšanu, taču futbols vienmēr bija mans sapnis. Mani elki bērnībā bija Figu un Zidāns," atklāja futbolists, kuram Ķelnē pirms divām nedēļām pievienojusies arī ģimene, tāpēc brīvo laiku viņš cenšas veltīt tai.

Rudņevs šosezon "Koln" rindās bundeslīgā laukumā ir devies trīs mačos.

"Koln" šosezon joprojām nav zaudējusi nevienā cīņā un ir viena no četrām bundeslīgas komandām, kura šajā sezonā vēl nav izbaudījusi zaudējuma rūgtumu. Ķelnes komanda ir izcīnījusi trīs uzvaras un tikpat mačos nospēlējusi neizšķirti.

LETA/Foto: EPA/LETA