Jānis Bērziņš: Bagatska uzaicinājums uz izlasi ir liels pagodinājums
Tieši Jānis Bērziņš bija Latvijas U-20 izlases līderis finālmačā pret Itāliju.
Basketbols
2013. gada 24. jūlijs, 12:12

Jānis Bērziņš: Bagatska uzaicinājums uz izlasi ir liels pagodinājums

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska uzaicinājums pievienoties valstsvienības treniņiem Jānim Bērziņam ir liels pagodinājums, izteicies basketbolists.

Bērziņš bija viens no Latvijas U-20 izlases līderiem Tallinā aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā tika izcīnītas vēsturiskas sudraba medaļas.

Pēc atgriešanās Rīgā Bagatskis informēja Bērziņu, ka pēc atelpas brīža gaida viņu pievienojamies valstsvienības treniņiem, lai kandidētu uz vietu dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Tas ir liels pagodinājums - uzaicinājums uz pieaugušo valstsvienību. Šonedēļ noteikti pie basketbola bumbas neķeršos klāt. Varbūt pastrādāšu svaru zālē un nedaudz pakustēšos. Nākamnedēļ sākšu nopietnāk trenēties, bet pēc divām nedēļām pievienošos Latvijas izlases treniņnometnei," Bērziņa teikto citē viņa pārstāvētais "Valmieras" klubs.

Pašlaik 20 gadus vecais Bērziņš pēc aizvadītā Eiropas U-20 čempionāta tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. Viņš desmit čempionāta spēlēs guva vidēji 15,4 punktus, izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas un veica 1,8 rezultatīvas piespēles.

"Treneri Gatis Melderis un Juris Andžejevskis ir ieguldījuši ļoti daudz manā karjerā. Sniegums šajā čempionātā ir vislielākais sasniegums līdz šim. Liels paldies viņiem par to. Ja viņi nebūtu ar mani strādājuši, noteikti sezona nebūtu izvērtusies tā, kā tā izvērtās," izteicies "Valmieras" komandas pagājušās sezonas līderis. "Tāds progress, kāds bija šogad, man nebija nekad bijis. Ir jāturpina pilnveidoties."

Bērziņš pagājušo sezonu "Valmieras" komandā pavadīja uz īres līguma pamata no valsts čempionvienības "VEF Rīga". Par nākamo sezonu latvietis ir lakonisks: "Man ir spēkā līgums ar "VEF Rīga" arī uz nākamo sezonu."

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA