Latvijas Pasts izdevis paralimpiskajiem varoņiem veltītas pastmarkas. FOTO
Paralimpiskie čempioni Aigars Apinis un Diāna Dadzīte.
Citi sporta veidi
2016. gada 15. novembris, 19:03

Latvijas Pasts izdevis paralimpiskajiem varoņiem veltītas pastmarkas. FOTO

Jauns.lv

AS ''Latvijas Pasts'' pirmo reizi izdevusi pastmarku bloku, kas veltīts paralimpiskajiem čempioniem - Riodežaneiro 2016.gada septembrī notikušo 15.vasaras paralimpisko spēļu medaļu ieguvējiem no Latvijas Diānai Dadzītei, Aigaram Apinim un Edgaram Bergam, informēja uzņēmumā.

Pastmarku prezentācijā piedalījās gan paši medaļnieki Diāna Dadzīte un Aigars Apinis, gan Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte, gan satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) un Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Jauno pastmarku bloku veido trīs pastmarkas, no kurām katra veltīta vienam Riodežaneiro vasaras parolimpisko spēļu medaļniekam - zelta medaļas ieguvējai šķēpa mešanā un bronzas medaļas ieguvējai diska mešanā Dadzītei, zelta medaļas ieguvējam diska mešanā Apinim un bronzas medaļas ieguvējam lodes grūšanā Bergam.

Katras pastmarkas nominālvērtība ir 50 centu, kas atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Pastmarku bloka tirāža ir 30 000 eksemplāru, bet vienlaikus ar pastmarkām izdotās speciālās aploksnes tirāža - 1500 eksemplāru. Pastmarku bloka un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 2016. gada 17. novembrī.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA