Kā ģērbties, lai tēls izskatītos eleganti sievišķīgs? Stila ikonas padomi
2015. gada 23. novembris, 07:38

Kā ģērbties, lai tēls izskatītos eleganti sievišķīgs? Stila ikonas padomi

Jauns.lv

Stila ikonas un sabiedrības dāmas Olīvijas Palermo stils definējams kā klasisks šiks ar elegantu sievišķību, kur aktuālās modes tendences atspoguļojas detaļās un citos elementos. Viņa apgalvo, ka valkā lietas, kurās jūtas ērti, un pēc šā principa iesaka tērpties arī citām.

1.    Galvenais ir laba tērpa struktūra un izcils piegriezums.

„Neatkarīgi no tā, vai iepērcies masu apģērbu veikalā Topshop vai luksusa zīmolā “Christian Dior”, pats galvenais ir pareizas proporcijas. Katrs no mums ir atšķirīgs, un, tā kā tādas detaļas kā vīles var mainīt visu koptēlu, katrai ir jāatrod savs šuvējs.”

2.    Aksesuārus ir paredzēts miksēt.

„Spēlējos un eksperimentēju ar aksesuāriem, dievinu miksēt krāsas, proporcijas un materiālus. Man nepastāv tāda veida noteikumi un aizliegumi, ka, piemēram, zeltu ar sudrabu miksēt nevar.”

3.    Vasaras apģērbs ir valkājams arī ziemā.

„Tā kā laikapstākļi ir tik mainīgi, garderobē esošās vasaras lietas ziemā var valkāt kopā ar sezonālajiem izstrādājumiem – džemperiem un zābakiem. Tā dēļ, ka vienīgie nepieciešamie ietērpi vasarā ir lieliskas kleitas, ziemā izvēlos valkāt izteiksmīgākus, efektīgākus un krāsainākus apģērbus. ”

4.    Garderobes bāzes lietas.

„Garderobes pamata lietas ir bezpapēžu apavi, džemperis, piegulošas bikses un labas saulesbrilles. Tāpēc savu stilu veidoju no bāzes izstrādājumiem un, lai būtu modīga, ātri mainīgās tendenču preces iegādājos masu apģērbu veikalos.”

5.    Jāatrod līdzsvars.

„Esmu konservatīva – ja svārki ir īsi, tos valkāju ar zempapēžu apaviem un/vai zeķbiksēm, bet bezpiedurkņu topam pāri velku džemperi vai žaketi. Tā tēls izskatās izkoptāks.”

6.    Lai dzīvo apmetņi!

„Dievinu apmetņus! Tā kā tie mēdz būt ļoti apjomīgi, tad, lai neizskatītos kā segā ietinusies, būtiski ievērot proporciju līdzsvaru. Apmetņi vislabāk izskatās ar piegulošām biksēm un džemperiem ar paaugstinātu apkakles daļu.”

7.    Ko vajag katrai sievietei?

„Lielisks, strukturēts bleizeris ir tik daudzpusīgs – valkājams darbā, ar džinsa biksēm nedēļas nogalēs vai pat black tie dreskoda pasākumā. Vēl vajag svārkus līdz celim, labas augstpapēžu kurpes un ikdienai – bezpapēžu laiviņas.”

Anita Sedliņa, žurnāls “Kas Jauns” / Foto: Vida Press