Lielākā daļa Latvijas sieviešu kosmētikai mēnesī tērē līdz 20 eiro
Latviešu valodā runājošas respondentes biežāk norādījušas, ka skaistumkopšanu atliek uz pēdējo brīdi.
2015. gada 26. novembris, 15:56

Lielākā daļa Latvijas sieviešu kosmētikai mēnesī tērē līdz 20 eiro

Jauns.lv

Lielākā daļa jeb 60% aptaujāto sieviešu sejas kopšanas produktu iegādei mēnesī tērē līdz 20 eiro, 21% sieviešu šo produktu iegādei atvēl no 21 līdz 50 eiro, bet tikai 4% tērē vairāk nekā 50 eiro, liecina jaunākais pētījums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt sejas kopšanas procedūrām pie kosmetologa sievietes vidēji tērē vēl mazāk naudas. Lielākā daļa jeb 67% norāda, ka šādām procedūrām netērē ne centa. 16% nosauc līdz 20 eiro tēriņus, bet 11% atvēl vairāk nekā 20 eiro.

Gan sejas kopšanas produktu iegādei, gan profesionālām skaistumkopšanas procedūrām visvairāk līdzekļu atvēlot sievietes vecuma grupā no 45 līdz 54 gadiem.

"Palielinoties sieviešu vecumam, pieaug nozīme skaistumkopšanai kā nepieciešamībai. Šajā jautājumā atšķirība parādās arī sadalījumā pa tautībām. 51% krievu tautības sieviešu skaistumkopšanu uzskata par ikdienas nepieciešamību. Savukārt starp latvietēm attiecīgās procedūras kā ikdienas nepieciešamība ir 41%," norādīja zīmola "Institut Esthederm Paris" pārstāvis Latvijā Uldis Veits.

Tāpat pētījumā secināts, ka 44% sieviešu, kuras veic kādas skaistumkopšanas procedūras pirms svētkiem, to dara neilgi pirms pasākumiem, tai skaitā 20% - iepriekšējā vai tajā pašā dienā, bet 24% pāris dienas iepriekš. 27% norāda, ka sāk gatavoties nedēļu pirms pasākuma.

Latviešu valodā runājošas respondentes biežāk norādījušas, ka skaistumkopšanu atliek uz pēdējo brīdi. Svētku dienā vai tikai pāris dienas pirms tam īpašus skaistumkopšanas pasākumus sāk veikt gandrīz puse jeb 49% latviski runājošo un 36% krieviski runājošo sieviešu. Krievvalodīgās respondentes svētkiem sāk gatavoties laicīgāk - 24% sāk īpašus skaistumkopšanas pasākumus vismaz mēnesi pirms svarīgā notikuma, bet no latvietēm savlaicīgi to dara tikai 14%.

Aptaujas rezultāti apstiprina, ka 45% sieviešu vecumā no 18 līdz 74 gadiem uzskata skaistumkopšanas procedūras par nepieciešamību, 35% tas ir īpašs rituāls un laiks, kurš tiek veltīts tikai sev. Savukārt 18% sieviešu skaistumkopšanas procedūras vairāk saista tieši ar gatavošanos svētkiem un īpašiem notikumiem.

Aptauja veikta šī gada novembrī, tajā piedalījās 716 sievietes no visas Latvijas vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Informācija: "Institut Esthederm Paris" un pētījumu centra SKDS veiktais pētījums

LETA/ Foto: Shutterstock

Tēmas