5 modīgas frizūras: izmēģini tās svētku laikā
Aktrises Dženifera Lorensa, Reičela Makadamsa un Emīlija Klārka.
2015. gada 17. decembris, 14:11

5 modīgas frizūras: izmēģini tās svētku laikā

Jauns.lv

Jaunas sezonas sākums ir lieliska iespēja mainīt savu izskatu. Un kā gan vislabāk atsvaidzināt savu tēlu, ja ne izvēloties jaunu matu sakārtojumu?

Portāls elle.com iesaka piecas brīnišķīgas un aktuālas frizūras, kas lieliski piestāvēs gan sievietēm labākajos gados, gan arī jaunietēm, kas šajā ziemā vēlas ieviest kaut ko jaunu savā ārienē.

Brīvi krītošas, gaišākas cirtas

Dāmām, kurām nepatīk ne pārāk īsi, ne arī pārāk gari mati, šāds griezums būs zelta vidusceļš – mati nebūs ne tik īsi, lai no tiem nevarētu izveidot nekādu frizūru, ne arī tik gari, lai ar tiem būtu grūti tikt galā ikdienā. Vārdu sakot, fantāzijai brīvas vietas būs gana.

Vari atstāt poniju vai neatstāt – tas pēc tavas un tava friziera izvēles. Taču, ja vēlies, lai mati izskatās dzīvīgāki, dažas cirtas var nokrāsot par vienu vai diviem toņiem gaišākas. Veidojot frizūru, matus ieteicams mazliet iecirtot, lai tie izskatītos mazliet viļņaini, vai arī ar īpašiem līdzekļiem radīt slapju matu efektu.

Lūk, cik brīnišķīgi šī frizūra izskatās “Greja 50 nokrāsu” aktrisei Dakotai Džonsonei!

Gluds griezums ar konkrētām, skaidrām līnijām

Šī frizūra kā neviena izcels sejas formu, jo īpaši vaigu kaulus, un tu izskatīsies patiešām neikdienišķi. Frizūras galvenais noslēpums – gludas un stingras līnijas, līdz ar to arī matu celiņam vajadzētu būt taisnam kā stīga. Veidojot šo matu sakārtojumu, vislabāk ņemt talkā matu taisnotāju – tad matu kritums būs vēl perfektāks.  

Augsti sacelti, astē saņemti mati

Šīs frizūras pamatā ir visiem zināmā zirgaste (angl. ponytail) – tikai šajā gadījumā tā tiek sasieta ievērojami augstāk, patiesībā pašā galvas virspusē. Šāds sakārtojums lieliski izskatīsies garu matu īpašniecēm un radīs patiešām pārsteidzoši greznu izskatu. Vēl iespaidīgākam efektam savu zirgasti vari uzbužināt kuplāku, izmantojot attiecīgu matu veidošanas līdzekli, vai arī dažas šķipsnas tajā sacirtot brīvi krītošos viļņos. Nu, tieši tā, kā izdevies brīnišķīgajai dziedātājai Bejonsē.   

Vienā pusē – garāki mati

Matu sakārtojums, kas patiks tām, kuras vēlas izcelties no pūļa. Vienā galvas pusē mazliet īsāki, bet otrā – garāki mati palīdzēs radīt mazliet nebēdnīgāku iespaidu un dos iespēju fantāzijai un spēlēm ar dažādām frizūras variācijām.

Šādu frizūru, pārāk neeksperimentējot, var izveidot arī garu matu īpašnieces – vienā pusē matus savijot mezglā, bet atstājot dažas brīvas šķipsnas, kā to darījusi aktrise Reičela Makadamsa.

Atpakaļ saglausti mati

Šis mīlīgais, taču izsmalcinātais matu sakārtojums būs piemērots jebkura garuma matiem, bet vēl īpašāku to padarīs matu celiņš. Veidojiet to, kādu vien vēlaties – lieciet matus uz vienu vai otru pusi, taisiet celiņu tieši vidū vai arī atķemmējiet matus tieši atpakaļ pavisam bez celiņa.

Šīs frizūras galvenais noslēpums – aiz abām ausīm aizlikti un kārtīgi saglausti mati.  

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press