Kendala Dženere tiesājas ar kosmētikas kompāniju par viņas foto izmantošanu pretpiņņu reklāmā
Amerikāņu modele Kendala Dženere.
2016. gada 12. februāris, 13:59

Kendala Dženere tiesājas ar kosmētikas kompāniju par viņas foto izmantošanu pretpiņņu reklāmā

Jauns.lv

Amerikāņu modele Kendala Dženere pieprasa vismaz desmit miljonu ASV dolāru (8,8 miljonu eiro) kompensāciju no kosmētikas kompānijas, kura bez atļaujas izmantojusi viņas fotogrāfijas pretpiņņu procedūras reklamēšanai.

20 gadus vecā Dženere trešdien iesniedza tiesā sūdzību par kompānijas "Cutera Inc" lāzerprocedūras "Laser Genesis" reklāmām. Tajās citēti Dženeres izteikumi, ka pusaudzes gados pinnes esot "pilnībā sagrāvušas" viņas pašvērtējumu, bet par pašreizējo ādas stāvokli viņai esot jāpateicas "Laser Genesis".

Reklāmas parādījās Ņujorkā neilgi pirms modes nedēļas sākšanās.

"Dženeres jaunkundzes iesaistīšanās šādā globālā kampaņā izmaksātu summu, kas rakstāma ar astoņiem cipariem," teikts sūdzībā. "Nerunājot par finansiāliem apsvērumiem, Dženeres jaunkundzei jābūt izvēlei, vai viņa vēlas reklamēt konkrētus produktus vai pakalpojumus. "Cutera" nedeva viņai tādu iespēju."

Losandželosas federālajā tiesā iesniegtajā sūdzībā kompānija apsūdzēta par preču zīmes lietošanu bez atļaujas un maldinošu reklāmu.

Kompensācijas apmērs varētu sasniegt "vismaz ar astoņiem cipariem rakstāmu summu", teikts sūdzībā.

Dženere ir realitātes šovu zvaigznes Kimas Kardašjanas pusmāsa. Dženere pēc filmēšanās ģimenes realitātes šovā "Keeping Up With the Kardashians" sāka veiksmīgu modeles karjeru un kļuva par vienu no populārākajām sociālo tīklu personībām pasaulē.

LETA / Foto: Vida Press