foto: Shutterstock
Kā saskaņot kaklasaiti ar kreklu? Lūk, daži varianti
2018. gada 18. oktobris, 07:17

Kā saskaņot kaklasaiti ar kreklu? Lūk, daži varianti

"100 Labi Padomi"

Kaklasaite pie uzvalka vai lietišķa apģērba joprojām ir saglabājusi savu vietu vīrieša klasiskajā garderobē, un labi, ka tā, jo vīrieši nepelnīti nenovērtē iespēju sapucēties. Šlipse ir viens no aksesuāriem, kas izceļ vīrišķību un papildina tērpa ansambli.

Ar ko sader kaklasaite? Protams, piemērotākais ir klasiskais stils ar uzvalku, žaketi vai uzvalka kreklu, ar kuru šlipse ir jāsaskaņo. Lūk, daži varianti.

■ Ievēro krāsu apli. Kaklasaitei it kā jāpapildina krekla krāsa, ievērojot pretēji saderīgās krāsas. Piemēram, ja ir purpurkrāsas krekls, izvēlies krāsas pretēji purpursarkanai: derēs kāda no zilas līdz dzeltenai krāsai vai pelēka.

■ Kaklasaite ir tādā pašā krāsā kā krekls. Tas ir drošs risinājums vīrietim, kas ne pārāk labi orientējas krāsu pasaulē. Piemēram, ja vīrietis vilks tumši zilu kreklu, tam piestāvēs gaišāk zila kaklasaite. Šādam salikumam piestāvēs pelēks uzvalks.

■ Ar baltu sader viss. Tāds krekls ir lielisks pamats dažādu krāsu šlipsēm ar vai bez ornamentiem un svītrām. Tam derēs arī melna kaklasaite un, ja gribas ko jautru, piemēram, dzeltena vai zila.

■ Ja kreklam ir punktojumi vai rūtis, kaklasaitei jāpapildina ansamblis. Piemēram, rūtainam kreklam derēs svītraina šlipse, bet nederēs kaklasaite ar pludinātām krāsu pārejām. Punktotam piestāvēs šlipse ar rombiem vai augu rakstu.

■ Pie puķaina, koša krekla šlipsi neliek. Izņemot, ja vīrietis uzdrošinās ko ekstravagantu un uzliek, piemēram, baltu vai krekla krāsām pieskaņotu vienkrāsainu kaklasaiti.

Ņem vērā

● Kaklasaiti noteikti neliek pie tiem kreklu veidiem, kas nav paredzēti valkāšanai biksēs.

Kā izvēlēties dienas krekla krāsu?

Piemēram, zila ir piemērota krāsa darba dienai. Un, ja runājam par zila krekla toņa intensitāti, var izraudzīties Smart Regular Oxford Shirt Blue jeb biznesa zilo. Līdzīgi kā baltā, arī zilā krāsa ir labs pamats gan ieturētam stilam ar vienas krāsas kaklasaiti, gan mazliet jautrākam variantam, piemēram, ar violetu, rakstainu, sarkani svītrainu, pat purpura krāsas šlipsi, kas kontrastē ar kreklu, pievērš uzmanību tērpam un, protams, vīrietim pašam.