foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: meitene ar Dauna sindromu kļuvusi par satriecošu modeli
2018. gada 11. oktobris, 17:27

FOTO: meitene ar Dauna sindromu kļuvusi par satriecošu modeli

Jauns.lv

Rozanna Stjuarte atceras, kā 2015.gadā Austrālijā apmeklēja modes skati, kuras laikā viņas meita Madelaina pagriezās un pārliecinoši paziņoja, ka vēlētos kļūt par modeli. Lai arī iepriekš Rozannai likās, ka meitai labāk patīk spēlēt futbolu ar puišiem, viņa nekavējoties atbalstīja meitas lēmumu, vēsta "Reuters".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vairāk nekā četrus gadus vēlāk Madelaina (21) kļuvusi par pirmo personu ar Dauna sindromu, kura kā modele piedalījusies Ņujorkas modes nedēļā. Kopumā viņa piedalījusies vairāk nekā 60 dažādās modes skatēs tādās pilsētās kā Londona, Parīze, Dubaija un citas. Madelainas sindroms nekad nav bijis šķērslis.

"Kad viņa pirmo reizi gāja pa mēli, katrs cilvēks zālē viņu apbrīnoja," atceras Madelainas mamma. "Tā patiešām bija pirmā reize, kad viņa tika pieņemta."

Meitene ar Dauna sindromu kļuvusi par satriecošu modeli

gallery icon
23

Gadu gaitā Madelainas apņēmība nav mazinājumies. 2018.gada Ņujorkas modes nedēļā viņa piedalījās septiņu dizaineru modes skatēs un turpinās ar piedalīšanos vēl septiņas dizaineru skatēs Londones modes nedēļā.

Modes pasaule pēdējā laikā arvien vairāk sāk pieņemt netradicionālas modeles, kuras neizskatās tāpat kā pārējās. Prestiži modes žurnāli un dizaineri arvien vairāk izvēlas atšķirīgu rasu un auguma sievietes, kā arī modeles ar īpašām vajadzībām vai slimībām.