Slavenību briesmīgākās štātes "Brit Awards" balvu vakarā. FOTO
Dodoties uz „Brit Awards” balvu ceremonijas vakaru, sliktu tērpu izvēli izdarījušas arī tās zvaigznes, kas parasti ierindojas labāk ģērbto skaitā. Arī dziedātājas Lana Del Reja (no kreisās), Adele un Kailija Minoga.
2016. gada 25. februāris, 15:50

Slavenību briesmīgākās štātes "Brit Awards" balvu vakarā. FOTO

Jauns.lv

„Vai viņas tā uzcirtušās, lai biedētu citus?” – modes kritiķi šoreiz bijuši īpaši skarbi, komentējot slavenību tērpus, kādus tās izvēlējušās trešdienas vakarā Londonā notikušajam britu mūzikas balvu ceremonijas „Brit Awards” apmeklējumam.

Nav šaubu, ka „Brit Awards” balvu ceremonijai slavenības gatavojušās jau nedēļām ilgi un rūpīgi pārdomājušas savu tērpus, kādos kāps uz sarkanā paklāja un pozēs fotogrāfiem no visas pasaules. Taču līdz ar pirmajiem zibspuldžu zibšņiem bija redzams, ka vairākas dāmas ar tērpu izvēli „nošāvušas pavisam greizi”.

Pat vienmēr skaistā un šarmantā dziedātāja Šerila Fernandesa-Versini šokēja klātesošos ar savu tērpa izvēli šim vakaram – dzeltenu un ievērojami caurspīdīgu korsetkleitu. Vērīgākie un kritiskāk noskaņotie fani norādījuši, ka dziedātāja esot kā atgriezusies grupas „Girls Aloud” pastāvēšanas gados un atmiņā atsaukusi videoklipu singlam „I Can’t Speak French”, kurā viņai bijis ļoti līdzīgs tērps.

Kritiķiem ļoti nepatika arī dziedātājas un komponistes Džesas Glinnas tērpa izvēle. Šī rudmatainā mūziķe bija izvirzīta gada solo mākslinieces balvai un gada debitantes godalgai. Lai gan Glinna zaudēja abās nominācijās, sabiedrības uzmanību viņa izpelnījās ar smaragda zaļa brokāta bikškostīmu, pateicoties kuram kritiķuprāt dziedātāja izskatījās kā tikko izkāpusi no slavenā stāsta par Ozas pilsētas burvi.

Nežēlastībā kritusi arī talantu šova „Britain’s Got Talent” žūrijas pārstāve Aleša Diksone. Modes pētniekiem nepieņemams šķita eklektiskais apģērba detaļu salikums – asimetriska garuma svārki, kam pieskaņota zīmola „Pucci” militāra žakete par 2695 sterliņu mārciņām un pilnībā caurspīdīgs topiņš.

TV personība un modele Abija Klansija šo to zina par modes, jo daudzus gadus bijusi saistīta ar modeļu industriju. Taču kritiķi uzskata, ka „Britain’s Next Top Model” žūrijas pārstāves asimetriskā metāliskas krāsas mini kleita drīzāk izskatījusies lēta nevis šika. Lai gan tērps lieliski akcentējis modeles slaido augumu, tas neesot atstājis labu iespaidu. Visu vēl sliktāku darījis tas, ka smalkās siksniņu sandales viņa pieskaņojusi pie tumšām zeķubiksēm. Kurpes atsegušas zeķubikšu pēdas vīles un slīdīgā materiāla dēļ modeles īkšķis visu laiku slīdējis ārā no kurpes.

„Birt Awards” laureāte, dziedātāja Adele, kas šajā vakarā saņēma visvairāk godalgu, bija izvēlējusies modes nama „Giambattista Valli” burgundija krāsas šifona kleitu ar volāniem. Lai gan tērps bija skaists, tas neglaimoja Adeles figūrai un lika mākslinieces figūrai izskatīties daudz pilnīgākai nekā tā ir patiesībā.

Stilists Saimons Gleizins, komentējot šā gada „Brit Awards” sarkanā paklāja stilu, jūtas pārsteigts par daudzām slavenībām, jo šoreiz aplamu izvēli pieļāvušas pat tās, kas vienmēr ierindojas labāk ģērbto skaitā. „Mēs sagaidījām zināmu devu sliktas gaumes no dziedātājas Sinitas, taču no Adeles? Viņa vienmēr bijusi īsts paraugs tam, kā lieliski izskatīties smalkā pasākumā arī ja tev piemīt „īsts” ķermenis ar „īstām” formām. Taču šoreiz viņas izvēle bija slikta no matu galiņiem līdz papēžiem,” komentējis stilists. „Un Aleša Diksone, kura manā skatījumā no nemodernas meiteņu grupas dalībnieces gadu gaitā pārtapusi elegantā lēdijā, šoreiz izskatījās vairāk nekā dīvaini. Svārku asimetriskais garums bija šausminošs. Un Šerila. Mūsu mīļā Šerila. Vai viņa aizmirsusi, kādā gadsimtā dzīvo? Vai no kuras planētas nāk? Tas bija sliktākais astoņdesmito un deviņdesmito gadu stila paraugs, kādu jebkad esmu redzējis.”

Sinitas tērpa izvēle stilistam šķitusi kā aizlienēta no jaunās filmas par Zūlenderu, kurā galveno lomu atveido komiķis Bens Stillers. Zilās aviatoru stila saulesbrilles astoņdesmito gadu zvaigzne bija pieskaņojusi kažokādas jaciņai, kuru vakara gaitā Sinita nemitīgi te novilka, te atkal uzvilka.

Nelāgus vārdus nācies dzirdēt arī dziedātājai Lanai Del Rejai. Viņas izvēli stilists spējis raksturot vien kā „buduāra šiku”, iedvesma kuram gūta no raiba gultas palaga. Šāda dizaina kleita neesot glaimojoša dziedātājas miniatūrajai un ne pārāk kalsnajai figūrai.

Bijušās„Spice Girls” dziedātājas Džerijas Halivelas izvēle tērpties leoparda raksta augumam piegulošā kleitā novērtēta kā kolēģes Melānijas Braunas jeb „Scary Spice” kopēšana, jo grupas gados līdzīgā stilā ģērbusies tieši Melānija. Pērn Džerijas vārds nonāca ziņu virsrakstos, jo daudzi slavēja dziedātājas nevainojamo līgavas kleitas izvēli, taču par šī vakara tērpu viņa uzslavas nedzirdēja.

Kritiku tērpa izvēlē izpelnījusies arī miniatūrā austrāliešu dziedātāja Kailija Minoga. Viņa esot pārcentusies, miksējot dažādus stilus un elementus. Filca platmale neesot labi harmonējusi ar Kailijas izvēlēto mežģīņu kleitu. Un arī zaļās kurpes bijuša „kā no citas operas”.

Dizainere Pema Hoga pārsteigusi publiku ar lateksa kostīma izvēli un garajiem zābakiem uz platformas zoles. Taču vēl šokējošāk bija tērpusies viešņa, ar kuru kopā ieradās modes māksliniece. Modele Seidija Pinna bija kā izkāpusi no pieaugušo filmas par „bargo kundzi”.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press