foto: Mārtiņš Ziders
Beāte Stivriņa pēc modeles karjeras kļūst par uzņēmēju
„Mēģināšana norobežoties no modes savā ziņā bija sāpīgs process. Bet es modē atgriezos citā formā, un tagad jūtos savā ādā – dzīvi un dabīgi,” skaidro Beāte.
2018. gada 1. augusts, 06:03

Beāte Stivriņa pēc modeles karjeras kļūst par uzņēmēju

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc veiksmīgās modeles karjeras beigšanas Beāte Stivriņa (29) kļuvusi par uzņēmēju un darbojas... modes jomā.

Beāte Stivriņa savu karjeru uzsāka jau 15 gadu vecumā, vēl pirms dažiem gadiem viņa bija viena no pasaules topmodelēm, bet tagad defilēšanai pa mēli metusi mieru. Beāte piedalījusies lielajās modes skatēs Ņujorkā, Parīzē, Milānā un citviet, strādājusi pie Dolce & Gabbana, Dior, Paco Rabanne, Gucci un citiem slaveniem dizaineriem, bijusi uz daudzu ietekmīgu modes žurnālu vākiem.

A post shared by bea (@beatestivrina) on

Modeles darba viegluma tomēr pietrūkst

„Pirms trim gadiem mēģināju modeles karjeru piebremzēt un vairāk sāku uzturēties Rīgā. Kāpēc šāds lēmums? Es jutos šajā sfērā realizējusies. Pirmkārt, zinot, ka šajā biznesā ir laika limits, to nevar darīt mūžīgi. Otrkārt, šajā profesijā ir sava veida  intelektuālais limits – tajā mirklī, kad jūti, ka neko šajā sfērā vairs nemācies, nav vairs jēgas būt modelei. Man kļuva grūti 26 gados darīt to pašu, ko dara jaunietes 16 gados,” lēmumu pamest modeles darbu skaidro Beāte.

foto: Mārtiņš Ziders

Jau pusotru gadu Beāte izmēģina spēkus biznesa sfērā, būdama konceptveikala BOLD līdzīpašniece un radošā direktore. Veikalā ir Baltijas un citu valstu neatkarīgo dizaineru radītās lietas – apģērbs, mājlietas un mēbeles. „Mani uzrunāja mesties šajā izaicinājumā, un es piekritu. To, vai tagad esmu uzņēmēja, pat nezinu. Daļēji esmu, bet man tas vārds nepatīk, jo te jau nav nekādu lielo finanšu – tirgus ir tāds, kāds ir... Vadot uzņēmumu, ļoti daudzas lietas iemācījos no nulles. Un tas pat ir forši, jo mācos darot, nevis lasot pamācības grāmatās,” atklāj Stivriņa.

A post shared by bea (@beatestivrina) on

Kādreizējā topmodele tomēr nenoliedz, ka viņai aizvien mēdz pietrūkt krāšņā modeles dzīvesveida: „Visvairāk pietrūkst ceļošanas, iespējas dzīvot jebkurā pasaules malā, katru dienu satikt jaunus cilvēkus un tad netīšām saskrieties ar viņiem pavisam citā pasaules malā. Protams, modeles darbs bija savā ziņā nestabilitāte, bet tas bija ļoti dinamisks dzīvesveids. Tā tagad pietrūkst. Tāpat kā pietrūkst sava veida viegluma, jo modelēm ir salīdzinoši zema atbildība pret citiem. Savā uzņēmumā tā nav.”

just another rainy day in London @sorapollondon #coventgarden #soho #londonfashionweek

A post shared by bea (@beatestivrina) on

Ģimenei vēl būs laiks

Beāte pēc modeles karjeras beigām sakārtojusi arī savu privāto dzīvi un jau krietnu laiku ir attiecībās ar mūzikas izdevniecības Mute Studija īpašnieku un grupas Laika Suns mūziķi Arni Račinski. Par kāzām un bērniem viņa gan īpaši nedomā.

🐟🐟

A post shared by bea (@beatestivrina) on

„Ja būs lemts, tad arī būs. Es šīm lietām pieeju ļoti brīvi un vienkārši. Jā, nenoliegšu, savulaik man bija mirklis, kad domāju – varbūt man ir jāveido ģimene... Taču man šī sajūta dabīgi pārgāja. Es viegli varētu būt tā sieviete, kas ir viena, man tas nešķiet nekas briesmīgs. Esmu pavadījusi ļoti daudz savas dzīves viena pati. Arī ceļojot vienatnē, es jūtos absolūtā komfortā,” saka Beāte Stivriņa.

swim. take photos. do a fashion show. ✔️

A post shared by bea (@beatestivrina) on