foto: Juris Rozenbergs
Modes pazinēji novērtē Vecmanes jauno kolekciju un tērpu fotoizstādi
Par idejas avotu Ivetai kalpojis mūsdienu sabiedrībā tik ļoti izplatītais sindroms – vientulība un melanholija.
2018. gada 5. jūlijs, 10:35

Modes pazinēji novērtē Vecmanes jauno kolekciju un tērpu fotoizstādi

Jauns.lv

4. jūlijā "Vīna studijā" tika prezentēta modes mākslinieces Ivetas Vecmanes otrā tērpu kolekcija "MELANHOLIJA II" un atklāta arī fotoizstāde, kurā attēloti kolekcijas tērpi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par stāsta stilistiku parūpējusies pati modes dizainere, savukārt fotogrāfiju autors ir Mārtiņš Cīrulis.

Ivetas Vecmanes tērpu kolekcijas "MELANHOLIJA II" atklāšana

Modes mākslinieces Ivetas Vecmanes tērpu kolekcijas "MELANHOLIJA II" un fotoizstādes, kurā attēloti kolekcijas tērpi, atklāšana.

gallery icon
51

Ivetas Vecmanes radītajā kolekcijā un fotogrāfiju sērijā "MELANHOLIJA II" atspoguļoti personīgie dzīves iespaidi - emocijas, mirkļi, sajūtu stāsti. Par idejas avotu kalpo mūsdienu sabiedrībā tik ļoti izplatītais sindroms – vientulība un melanholija.

Kolekcijas tērpi radīti, iedvesmojoties no Otrā pasaules kara laika modes un Remarka romāniem. Tērpos atspoguļots sievietes spēks, kas tolaik rodas loģisku un izskaidrojamu apsvērumu dēļ.

Biezie vilnas materiāli - viens no tā laika modes simboliem, kad daudzie dāmu tērpi tika pāršūti no vīriešu uzvalkiem un mēteļiem. Stingrā un izteiktā plecu līnija. Nekādu lieku dekoru un greznības. Tik plānais, smalkais tills – kā cerību spārni ļauj iedomu veidolā pacelties virs zemes un lidot. Bet tumši melnie apvijušies ziedi ir kā simbols sastingumam un iekapsulēšanās laikā, apstāšanās…