Modes manifestācijas pirmā diena veltīta apakšveļai un peldkostīmiem
Modes manifestācijā tiks demonstrēts plašs spektrs Latvijas modes zīmolu kolekciju.
2016. gada 11. marts, 13:53

Modes manifestācijas pirmā diena veltīta apakšveļai un peldkostīmiem

Kasjauns.lv

Šogad Latvijas modes nedēļa Modes manifestācija norisināsies no 16. līdz 19. martam. Tajā ikviens interesents varēs izbaudīt Latvijas modes zīmolu daudzveidību, vērojot 19 dažādu modes dizaineru kolekcijas.

Pirmā Latvijas modes nedēļas Modes manifestācijas diena, 16. marts, būs veltīta apakšveļai un peldkostīmiem. Ar jauno kolekciju skatītājus priecēs strauju popularitāti ārpus Latvijas iekarojušais apakšveļas zīmols Flash You and Me. Zīmola jaunajā kolekcijā The Perfect Transparency veļa spēlē galveno lomu sievietes koptēlā.

Jaunā kolekcija ir stāsts par sievietes dabu – no delikāta un gaiši romantiska tēla līdz pat izaicinošai pavedinātajai. Viņa izstaro spēku un pārliecību gan vienatnē, gan citu klātbūtnē. Kolekcijā ir izceltas sievietes rakstura pretrunas, kas padara viņu tik noslēpumainu un intriģējošu. Flash You and Me ir ģimenes uzņēmums, tā dizainere ir Līva Šteina ar vairāk kā desmit gadu pieredzi apģērbu dizainā.

Pirmo reizi plašākai publikai tiks prezentēta zīmola Collar Swimwear peldkostīmu un apakšveļas kolekcija Athirst. Tērpos apspēlēti karstuma un sausuma motīvi, tā simbolizējot mūsdienu cilvēka nebeidzamās slāpes pēc laika, līdzsvara un tiekšanos pēc pilnības, procesā neiztiekot arī bez apdedzināšanās.

Zīmols Collar Swimwear izveidots 2013. gadā, un līdz šim tikušas radītas trīs kolekcijas. Tā komandu veido modes dizainere Monta Apsāne un žurnāliste Ieva Laube. Pirmo Modes manifestācijas dienu noslēgs modes dizaineru Reiņa Ratnieka un Arvila Lindes pirmā apakšveļas kolekcija dāmām.

17. un 18. martā Modes manifestācijā tiks demonstrēti tādi Latvijā labi pazīstami zīmoli kā Baiba Ripa, Alexander Pavlov, Cinnamon Concept, Keita for Rosme, Red Salt, BLANKBLANK un CecinaNina. Savu kolekciju izrādīs arī ekspansīvā modes māksliniece Šeila.

 Modes nedēļa būs starta platforma tālākai attīstībai jaunajam zīmolam YVI'S by Iveta Semjonova, kā arī jaunajiem dizaineriem Simonai Veilandei un Ievai Mežulei. Sestdien, 19. martā, modes mēle tiks atvēlēta bērnu zīmoliem – Leny Tomy Factory, Petra, Hebe un Aristocrat Kids.

Modes manifestācija norisināsies RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6, Durbes ielā 4. Visas modes skates būs skatāmas tiešraidē mobilajā televīzijā, lietotnē LMT Straume, kā arī internetā: http://straume.lmt.lv un RīgaTV 24 vietnē play24.lv.

Vairāk informācijas: www.latvianfashion.lv


Una Ulme / Foto: Publicitātes foto