foto: Oļegs Zernovs
Jana Duļevska: "Uzskatu, ka sievietēm manos gados ir mazliet jāuzfrišinās. Kaut aiz cieņas pret apkārtējiem"
"Manuprāt, sievietes izskatā būtiskākais ir kopta sejas āda un mati. Ja pamats nav labs, nespēs palīdzēt nekāda dekoratīvā kosmētika," saka Jana Duļevska.
2018. gada 23. jūnijs, 07:11

Jana Duļevska: "Uzskatu, ka sievietēm manos gados ir mazliet jāuzfrišinās. Kaut aiz cieņas pret apkārtējiem"

Linda Vesate

Žurnāls "OK!"

Viena no skaistākajām un harismātiskākajām sievietēm Latvijā, aktrise un televīzijas raidījumu vadītāja Jana Duļevska tuvojas četrdesmit gadu slieksnim un joprojām izskatās brīnišķīgi. Kāds ir viņas noslēpums?

Labsajūta ir apzināšanās, ka viss ir kārtībā ar veselību un darbiem – gan man, gan tuviniekiem. Protams, to ietekmē arī fiziskā pašsajūta, miega daudzums un noslogojums.

Atzīšos, ka ikdienā manu pašsajūtu lielā mērā nosaka arī laikapstākļi. Būtisks labsajūtas priekšnoteikums ir iknedēļas pirts rituāls. Kopā ar draudzeni ejam ar malku kurināmā pirtī, kur dzied īsti circenīši, kas liek man ticēt, ka ar mūsu auru viss ir kārtībā. Atceros tikai vienu reizi, kad tie klusēja, jo ieradāmies neomā. Toreiz smejoties teicām, ka acīmredzot esam uzkrāvušas tiem savas problēmas.

foto: Oļegs Zernovs
Jana neslēpj: tuvojoties 40 gadu vecumam, arī pati vairāk uzmanības pievērš ādas kopšanai.

Pirtī noberžos ar sāli un pēc tam lietoju kamieļa pienu, ko atvedu no Ēģiptes. Tam nav īpaši patīkams aromāts, taču ādu tas tiešām padara tvirtāku! Esmu liela kokosriekstu smaržas fane, tāpēc vienmēr ieziežu ādu ar kokosriekstu eļļu. Lietoju arī jauno Biosilk kokosa līnijas šampūnu, kondicionieri un zīdu matiem un ķermenim trīs vienā, kā arī eļļiņu matiem un ķermenim.

Uzskatu, ka sievietes izskatā būtiskākais ir kopta sejas āda un mati. Ja pamats nav labs, nespēs palīdzēt nekāda dekoratīvā kosmētika. Tuvojoties četrdesmit gadu vecumam, arī pati vairāk uzmanības pievēršu ādas stāvoklim un tās kopšanai.

Man ir svarīgi lietot kvalitatīvu kopjošo kosmētiku, tāpēc nežēloju līdzekļus, jo uzskatu to par investīciju. Protams, ar laiku parādās grumbiņas, taču noteiktā vecumā tās pat piešķir sievietei šarmu. Pagaidām neķeros klāt kardinālām skaistumkopšanas metodēm, taču nenoliedzu iespēju nākotnē izmēģināt mūsdienu medicīnas sasniegumus.

foto: Oļegs Zernovs

Esmu izmēģinājusi daudz un dažādus kosmētikas produktus, taču vienmēr atgriežos pie sava favorīta – zīmola Darphin Paris. Tā produktu sastāvs ir salīdzinoši dabisks, iedarbība ir ilglaicīga un efektīva, un, kas man personiski ir ļoti būtiski, ir pievienotas arī ēteriskās eļļas. Francijā Darphin Paris saloni atrodas klusās un nomaļās ielās, lai neviens nepamana un neuzzina, ka esi tos apmeklējusi, un šī filozofija sakrīt arī ar manu ideju par skaistumkopšanu.

Filmēšanas un pasākumi parasti notiek pēcpusdienās vai vakaros, tāpēc rīta cēlieni man ir garāki un brīvāki. Kad bērni ir aizgājuši uz skolu un vīrs devies darba darīšanās, varu vairāk laika veltīt sev. Nesteidzīgi baudu kafiju, pabrokastoju, palasu grāmatu vai ziņas, klausos mūziku un pievēršos skaistumkopšanas procedūrām.

foto: LETA

Klāju sejas maskas, ādu ap acīm palutinu ar kompresēm, ķermeni noskrubēju un ieziežu ar eļļu. Lai nebiedētu ģimenes vīriešus, cenšos to darīt, kamēr mājās esmu viena. Arī draugi zina, ka pie manis nevar ierasties bez brīdinājuma – iekšā nelaidīšu, jo nekad nevar zināt, kā izskatīšos.

Ievērības cienīgs skaistumkopšanas atklājums ir Darphin Paris eļļa pēc sauļošanās Soleil Plaisir Sultry Shimmering Oil, kas mitrina un baro ādu, kā arī piešķir tai mirdzumu. Lietoju to gan pēc sauļošanās, lai ilgāk saglabātu iedegumu, gan ikdienā, sajaucot ar savu mīļāko serumu Darphin Paris Exquisâge Beauty Revealing Serum.

foto: LETA

Šī kombinācija liek sejas ādai izskatīties fantastiski veselīgai, svaigai un starojošai. Vēl viens dievīgs produkts ir Darphin Paris Stimulskin Plus Multi-Corrective Divine Splash Mask Lotion ­– multifunkcionāls līdzeklis, ko ar pirkstiem iemasēju sejas ādā kā pēdējo soli pēc krēma uzklāšanas. Lai atsvaidzinātu ādu dienas laikā, izsmidzinu Institut Esthederm spreju ar SPF15. Vakarā mazgāju seju ar lavandas ziepēm un lietoju Darphin Paris dermabrāzijas pīlingu, kam seko nostiprinošs nakts krēms Darphin Paris Predermine.

foto: Oļegs Zernovs

Pavasarī mani krāsotie mati kļūst īpaši sausi un nepaklausīgi, tāpēc to kopšanai izmantoju dažādas eļļas. Starp favorītiem ir CHI argāna eļļa un Kardashian Beauty melno ķimeņu eļļa.

Vakaros mēdzu ieziest matus ar eļļām un atstāt uz nakti, lai no rīta, pēc mazgāšanas, tie būtu īpaši gludi un mirdzoši. Ikdienas matu mazgāšanai izmantoju CHI Royal Treatment līnijas produktus ar balto trifeļu un pērļu ekstraktu sastāvā.

Uzskatu, ka manā vecumā, kaut vai aiz cieņas pret apkārtējiem, ikdienā ir mazliet jāuzfrišinās. Dabiskums ir kolosāls, un to atļaujos mājās, taču, arī esot starp savējiem, vēlos būt skaista.

foto: Oļegs Zernovs

Labprāt izmēģinu dekoratīvās kosmētikas jaunumus, taču parasti atgriežos pie pārbaudītām vērtībām. Man ir tikai viens pūderkrēms Giorgio Armani Maestro, kura vieglā tekstūra nenogurdina sejas ādu.

Vienmēr jūtos labāk, kad esmu izcēlusi acis, un šim nolūkam izmantoju Estée Lauder acu zīmuli Double Wear Stay-in-Place, tonis Coffee, un H&M acu ēnas, tonis Candied Almond. Neko labāku neesmu atradusi – perfekts tonis, izcila noturība un pieejama cena.

Jau ilgus gadus lietoju Lancôme skropstu tušas, un mans šā brīža favorīts ir jaunā Monsieur Big Mascara. Esmu iecienījusi arī M.A.C. kosmētiku, lietoju šā zīmola vaigu sārtumu un bronzeri. Ikdienā uz lūpām klāju lūpu balzamu M.A.C. Lip Conditioner vai tonētu eļļu Lancôme Juicy Shaker.

Laba izskata neatņemama sastāvdaļa ir arī veselīgs uzturs un fiziskās aktivitātes. 1. maijā sākas makšķerēšanas sezona, bet man – skriešanas sezona. Labprāt vakaros izskrienu pa savu rajonu, lai atbrīvotos no stresa, negācijām un uzlabotu miegu.

Esmu no tiem, kas atnāks uz sporta zāli parunāties un izdomās visu ko, lai nevingrotu, tāpēc man ir vajadzīgs treneris, kurš diktē noteikumus, kurus es, būdama paklausīga, izpildu. Ja kaut ko esmu izlēmusi – daru, bet, kad pienāk lūzuma punkts un atkāpjos no plāna, atsākt ir ļoti grūti. Tāds ir mans raksturs.

Uzskatu, ka uztura jomā jāieklausās organismā. Neievēroju konkrētu ēdienreižu skaitu, bet vados pēc pašsajūtas un situācijas. Ja negribas, neēdu. Periodos, kad no rītiem nav apetītes, nespiežu sevi. Tagad, pavasarī, brokastīs labprāt gatavoju omleti, biezpienu vai grauzdiņus ar vietējiem tomātiem un gurķīšiem.

Mājās daudz ēdam zivis, jo man tās ļoti garšo, un esmu pieradinājusi pie tām arī bērnus. Ik pa laikam iegādājos kvalitatīvu lauku vistu vai jēra gaļu. Parasti gatavoju atsevišķi sev un bērniem, jo viņi ir iecienījuši, piemēram, pastu, ko es uzturā nelietoju.

Bet nav arī tā, ka graužu tikai salātlapas. Ēdienu vajag baudīt! Cenšos ēst veselīgi un sabalansēti, bet tas ne vienmēr izdodas, un kādreiz paslīd kāja arī uz kādu šokolādi. Veselības uzturēšanai lietoju arī dažādus vitamīnus un uztura bagātinātājus – dzelzi, kurkumu, vitamīnu C, omegas, kuru iegādē uzticos vīram. Ūdens man diemžēl negaršo, tāpēc cenšos to papildināt ar augļiem – citroniem, apelsīniem, greipfrūtiem vai gurķiem.

Visbrīvāk jūtos, kad esmu savā cīnītājas noskaņojumā un virzos uz priekšu kā tanks. Ne visās situācijās jābūt sievišķīgai. Jā, arī es vēlos būt līdzvērtīga vīriešiem, bet dažreiz tomēr vajag, lai mani pažēlo, apčubina un palutina. Šķiet, ka šā brīža feminisma kustība ir nedaudz par skaļu. Mēs jau visu varam pašas, tomēr dažreiz jāizliekas, ka nevaram. Vīrieši to saprot un novērtē.

Sievišķīga sieviete ir nosvērta un mierīga. Viņa kopj sevi un domā par savu izskatu, prot komunicēt ar pretējo dzimumu. Sievišķīgumam piemīt neliels naivums un humors, spēja pasmieties pašai par sevi.

Sievišķīga sieviete nav pārņemta ar darbu, taču, oponējot pati sev, teikšu, ka arī šis faktors nenosaka sievišķību. Tā ir enerģija, kas staro no iekšienes un piemīt katrai sievietei. Arī es, būdama mazs tanks, varu būt sievišķīga. Esmu uztrenējusi sevī sievišķību un varu iejusties šajā lomā.