foto: Shutterstock
7 veidi, kā skaistumkopšanā izmantot svaigus gurķus
Ja sagrieztu gurķi pievieno ūdenim, sanāk lielisks gurķu dzēriens, ko lieto gan ārīgi, gan iekšķīgi, lai mitrinātu ādu un uzturētu tās labsajūtu.
2018. gada 22. jūnijs, 06:37

7 veidi, kā skaistumkopšanā izmantot svaigus gurķus

"100 Labi Padomi"

Labos apstākļos audzēts gurķis skaistumkopšanā ir zelta vērtē jau kopš seniem laikiem, jo tas ievērojami samazina krunciņas, tūsku, attīra un nogludina ādu.

Lūk, iespējas, kā izmantot gurķi skaistumam

▪ Sagriezta gurķa šķēles liec uz sejas, paturi tās uz acīm. Tas palīdz novērst tūsku un samazina tumšos lokus zem acīm.

▪ Mizojot gurķi, ar tā miziņām notīri seju. Būs efektīvāk, ja ar gurķa gabaliņu izmasēsi seju. Gurķa sula satur antioksidantus, kas pasargā ādu no brīvo radikāļu kaitīgās iedarbības un samazina ādas kairinājumu.

▪ Sasaldēta gurķu sula ledus kubiņos ir ideāli piemērota sejas ādas norīvēšanai gan no rītiem, gan tās atvēsināšanai karstās vasaras dienās. Šī procedūra īpaši patiks taukainai ādai.

▪ Lai mitrinātu un tonizētu ādu, uzklāj tai masku no rīvēta gurķa, ko samaisi ar biezpienu, medu, skābo krējumu, zaļumiem, auzu pārslu miltiem, olas baltumu vai jebkuru citu vērtīgu sastāvdaļu. Pēc 15 minūtēm noskalo remdenā ūdenī un uzklāj ādai mitrinošu krēmu.

▪ Ar visām miziņām sarīvēts gurķis, ko papildini ar samaltām auzu pārslām vai rupjmaizi, ideāli der ķermeņa skrubēšanai.

▪ Gurķu sula tīkami veldzē un mitrina galvas ādu, tā stimulējot labāku matu augšanu.

▪ Ja sagrieztu gurķi pievieno ūdenim, sanāk lielisks gurķu dzēriens, ko lieto gan ārīgi, gan iekšķīgi, lai mitrinātu ādu un uzturētu tās labsajūtu.