foto: Shutterstock
Padušu kopšana vasarā. Kosmētiķe: ja stipri svīsti, apmatojums ir jālikvidē
Koptas paduses sen vairs nav tikai sieviešu privilēģija - par savu higiēnu rūpējas arī stiprā dzimuma pārstāvji.
2018. gada 18. jūnijs, 07:14

Padušu kopšana vasarā. Kosmētiķe: ja stipri svīsti, apmatojums ir jālikvidē

"100 Labi Padomi"

Vasarā padušu apmatojuma likvidēšana pieder pie elementārās higiēnas. Vari to nedarīt, ja paduses citu skatieniem neatsedz, tad ir pietiekami ar higiēnu, lai to svīšana netraucē ne tev, ne apkārtējiem. Konsultē kosmētiķe Ineta Krjučkova.

Tikko izdalījušies sviedri neož, nelāgo aromātu rada baktērijas, kas mitinās uz ādas, un tām ļoti patīk vairoties pie apmatojuma saknītēm siltumā un mitrumā un baroties ar sviedriem. Jo ilgāk sviedri atrodas uz ādas, jo vairāk pastiprinās netīkamais aromāts, un, jo vairāk apmatojuma padusēs, jo baktērijām labāki apstākļi. Tāpēc, ja stipri svīsti, vasarā ieteicams apmatojumu padusēs likvidēt, mazgāt tās vairākas reizes dienā un lietot dezodorantu.  

Apmatojuma likvidēšanas iespējas ir vairākas, izvēle ir gaumes jautājums. Visātrāk (bet visneveselīgāk) tās var izskūt ar skuvekli. Visvienkāršāk tās ir novaksēt jebkurā salonā, to var darīt arī mājās ar speciālajām vaska strēmelēm, bet, pašiem to darot, būs sāpīgāk. Der arī epilācijas krēmi. Ilgtermiņa risinājums ir lāzerepilācija, kas iznīcina mata sīpoliņu.

foto: Shutterstock
Izvēlies dabiskas šķiedras un brīvu apģērbu - tā tu svīdīsi mazāk.

Atsvaidzini! Antiperspirantu drīkst lietot reizi diennaktī, ideāli – no rītiem, dezodorantu – vairākas reizes dienā. Tos lieto tikai uz tīras, labi nosusinātas ādas.  

Izvairies no sintētikas! Izvēlies dabiskas šķiedras un brīvu apģērbu; sintētisks un cieši piegulošs tērps rada siltumnīcas efektu, tāpēc var iekaist sviedru un tauku dziedzeri, veidoties pinnes un augoņi.

Pret svīšanu labi noder norūdīšanās procedūras: peldēšana, kontrastduša, aplaistīšanās ar aukstu ūdeni.