foto: Shutterstock
Kas jāzina vīriešiem, kuri audzē bārdu un ūsas
Nekopta bārda nav modē, tai jābūt ar izteiktām kontūrām.
2018. gada 15. jūnijs, 07:21

Kas jāzina vīriešiem, kuri audzē bārdu un ūsas

"100 Labi Padomi"

Par bārdas un ūsu kopšanu stāsta frizieris, bārddzinis Kārlis Zemgalietis.

Lai bārdas un ūsu matiņi nespurotos, tie regulāri jāapgriež, piešķirot perfektu formu. Nekopta bārda nav modē, tai jābūt ar izteiktām kontūrām. To izveidošanai noder skūšanās želeja, kas neputo, – var labāk redzēt, kur jāskuj. Rūpīgi noskuj kakla zonu, tas piešķir bārdai koptu veidolu.

Bārdu un ūsas var ķemmēt pat vairākas reizes dienā.

Bārdu vismaz 1–2 reizes nedēļā mazgā ar speciālu bārdas šampūnu, garākai bārdai der arī matu šampūns. Parastās ziepes var sakairināt ādu un padarīt rugājus nepatīkami asus. Pēc mazgāšanas bārdā un ūsās iemasē bārdas eliksīru, vasku vai eļļu, kas matiņus padara mīkstākus un palīdz izveidot vēlamo formu. Bārdu un ūsas pat vairākas reizes dienā izķemmē. Tas uzlabo asinsriti ādā un ieradina neklausīgos matiņus augt vēlamajā virzienā.

foto: Shutterstock

Vīrišķīga maskēšanās

Bārda un ūsas ļauj optiski koriģēt sejas formu un profilu, nomaskēt izteiktu sejas vaibstu vājumu vai pilnīgumu, paslēpt ļoti mazu vai ievilktu zodu, ne tik glītu virslūpu, vizuāli koriģēt deguna formu. Ar bārdas palīdzību var noslēpt sīkus kosmētiskos defektus – pumpas, rētas, pigmentāciju u. c. Te gan svarīga nozīme ir matiņu kvalitātei – smalki, rupji, taisni vai sprogaini, svarīgs ir augšanas biezums un virziens, kas ļauj modelēt dažādas bārdas un ūsu formas.