foto: Shutterstock
Populārā skaistuma tendence - mākslīgās skropstas: likt vai nelikt? Komentē stiliste
Ja šaubies, vai vēlies mākslīgās skropstas, ir vērts izmēģināt skropstu serumu, kas "pabaro" skropstas un padara veselīgākas, līdz ar to arī garākas un biezākas. Savukārt sievietēm gados jāuzmanās, lai mākslīgās skropstas neizskatītos pārāk bērnišķīgi.
2018. gada 12. aprīlis, 06:35

Populārā skaistuma tendence - mākslīgās skropstas: likt vai nelikt? Komentē stiliste

Mammamuntetiem.lv

Pasaulē ir daudz izgudrojumu sievietes skaistumam - matu krāsošana, mākslīgie nagi, vaksācija, visādi krēmi un arī mākslīgās skropstas. Portālā mammamuntetiem.lv nesen sievietes forumā diskutēja - likt vai nelikt mākslīgās skropstas? Kas jāņem vērā, konsultāciju lūdzām grima māksliniecei, stilistei Baibai Grīnai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mākslīgo skropstu likšana ir jau gadiem pārbaudīta procedūra, tāpēc no tās nav iemesla baidīties. Pirms tam atliek vien izvērtēt, vai tās tiek liktas ar mērķi ikdienai, vai arī tās domātas dabīgo skropstu izcelšanai kādā svinīgā pasākumā, piemēram, kāzās. No šī mērķa atšķirsies, vai skropstas tiks liktas plānākas vai nedaudz biezākas.

Ja izlem par labu mākslīgajām skropstām:

* izvēlies tiešām kvalificētu meistaru, pārliecinies, ka viņam vai viņai ir diploms, kas apliecina prasmes un iemaņas;

* pārliecinies, ka meistars izmanto patiešām kvalitatīvas mākslīgās skropstas. No tā ir atkarīgs ne vien tas, cik tās labi turēsies, bet arī - kā izskatīsies;

* pārliecinies, ka meistars tev varēs veltīt gana daudz laika, jo skropstu pielīmēšana ir pacietīgs un darbietilpīgs process.

* pirms likšanas izrunājies ar meistaru, kādas un kādam mērķim vēlies, jo ir pavisam viegli pāršaut pār strīpu ar skropstu garumu.

* ja vēlies mākslīgās skropstas, lai izdaiļotos kādā pasākumā, piemēram, kāzās, noteikti pirms tam vajag izmēģināt, kā jūtas acis, jo retos gadījumos šīs skropstas var izraisīt kairināt acis.

* pārdomā, varbūt ir vērts izvēlēties skropstas kādā citā krāsā, piemēram, pelēkā.

foto: Shutterstock

Ja tev ir mākslīgās skropstas:

* nedrīkst berzēt acis, jo tā var skropstas vienkārši noplēst;

* acu zonā nedrīkst smērēt taukainus krēmus;

* nav ieteicams gulēt ar seju spilvenā, tad skropstas saburzās un vairs neizskatās tik labi. Ja tās ir saburzījušās, pati mājas apstākļos, visticamāk, paskatu nevarēsi uzlabot - būs jāiet pie meistara uz profilaksi;

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

* džemperi un krekliņi, kas velkami pār galvu, jāvelk uzmanīgi, lai pieaudzētās skropstas netraumētu.

Ņem vērā!

* Ja tev pašai ir plānas skropstas, var gadīties, ka mākslīgās tās nolieks uz leju, radot bēdīgu acu skatienu.

* Ja šaubies, vai vēlies mākslīgās skropstas, ir vērts izmēģināt skropstu serumu, kas "pabaro" skropstas un padara veselīgākas, līdz ar to arī garākas un biezākas.

* Ar mākslīgām skropstām nevajadzētu aizrauties sievietēm, kurām pašām jau dabīgi ir biezas un garas skropstas.

* Arī sievietēm gados jāuzmanās, lai mākslīgās skropstas neizskatītos pārāk bērnišķīgi.

Atceries! Mākslīgās skropstas nav paredzētas krāsošanai.