Dizainers Edī Slimāns aiziet no modes nama "Yves Saint Laurent"
Slimāna pēdējā "Yves Saint Laurent" kolekcija tika izrādīta martā Parīzes modes nedēļas ietvaros.
2016. gada 1. aprīlis, 18:29

Dizainers Edī Slimāns aiziet no modes nama "Yves Saint Laurent"

Jauns.lv

Franču dizainers Edī Slimāns paziņojis par aiziešanu no modes nama "Yves Saint Laurent", kura slavu atjaunoja ar slavenību piesaistīšanu un jauna stilistiskā virziena izveidošanu.

Zīmola mātesuzņēmums "Kering" norādīja, ka Slimāns esot atguvis "Yves Saint Laurent" "tā autoritāti".

47 gadus vecais Slimāns 2012.gadā stājās "Yves Saint Laurent" radošā direktora amatā. Viņš tika kritizēts par modes nama tradīciju laušanu, pievēršoties rokmūzikas iedvesmotam stilam. Taču viņa darbības laikā zīmola ienākumi ievērojami pieauga un tā piekritēju vidū parādījās daudzas slavenības, tai skaitā "Lady Gaga", Andželīna Džolija, Keita Hadsone, Amala Klūnija, Džareds Leto un Džastins Bībers.

Slimāna pēdējā "Yves Saint Laurent" kolekcija tika izrādīta martā Parīzes modes nedēļas ietvaros.

Modes pazinēji uzskata, ka ticamākais Slimāna aizstājējs varētu būt beļģu dizainers Entonijs Vakarello, kurš pašlaik darbojas modes nama "Versace" zīmolā "Versus".

Pēdējos gados no vairākiem lieliem franču modes zīmoliem aizgājuši galvenie dizaineri. 2015.gada oktobrī modes namu "Dior" pameta dizainers Rafs Simonss.

Pie biežās dizaineru maiņas vainojams spiediens veidot arvien vairāk jaunu kolekciju, kamēr daudziem dizaineriem ir arī savi personīgie zīmoli.

"Pēdējo četru gadu sasniegumi ir unikāla nodaļa modes nama "Yves Saint Laurent" vēsturē," sacīja "Kering" vadītājs Fransuā Anrī Pino. "Esmu ļoti pateicīgs Edī Slimānam un visai "Yves Saint Laurent" komandai par ceļa bruģēšanu šī leģendārā zīmola ilgtspējai."

LETA / Foto: AFP/LETA