foto: Linda Leen
Aija Andrejeva par skaistuma noslēpumu: "Katru dienu kaut drusciņ iemīlēties. Savā vīrietī vai vienkārši dienā"
Lēnām pamosties, izdzert kafiju un parakstīt – tāds ir Aijas Andrejevas nesteidzīgais rīta rituāls.
2018. gada 14. marts, 07:03

Aija Andrejeva par skaistuma noslēpumu: "Katru dienu kaut drusciņ iemīlēties. Savā vīrietī vai vienkārši dienā"

Linda Vesate

Žurnāls "OK!"

Dziedātāja Aija Andrejeva, kas ar jaunā albuma Mēs pārejam uz tu prezentācijas koncertiem februārī un martā uzstājas Rēzeknē, Jelgavā, Liepājā un Rīgā, atklāj savus skaistumkopšanas rituālus, iecienītākos produktus un sievišķības noslēpumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nesteidzīgais rīta rituāls

Uzskatu sevi par diezgan nepateicīgu sarunas biedru skaistumkopšanas un modes jautājumos, jo šīs dzīves jomas uztveru ar vieglumu. Man labsajūtu rada kvalitatīvs miegs, kas ir ārkārtīgi būtisks gan labam izskatam (izgulējies cilvēks – laimīgs cilvēks!), gan balss skanējumam. Nevarētu teikt, ka esmu pūce; ja guļu līdz vienpadsmitiem, sāk mocīt sirdsapziņas pārmetumi. Domāju, ka stereotips par mūziķiem kā nakts dzīvesveida piekritējiem ir maldīgs, vismaz attiecībā uz mani – noteikti. Lēnām pamosties, izdzert kafiju un parakstīt – tāds ir mans nesteidzīgais rīta rituāls. Savus pierakstus nesaucu par dienasgrāmatām. Tās ir klades, kurās pierakstu domas, izjūtas un jebko citu, kas ienāk prātā.

Vislabākā skaistumkopšanas procedūra

Ziemas mēnešos eju vannā, jo dušā man ir auksti. Lai tonizētu ādu, ķermeni noberžu ar speciālu cimdiņu, sejas ādu – ar parastu “manuālu” birstīti. Esmu mēģinājusi arī elektroniskās, bet tas posms ir pagājis. Tad seko “standartoperācijas”, ko no rītiem veic katra sieviete, – toniks un mitrinošs krēms. Visbiežāk lietoju zīmola Dr. Grandel produktus, ko ieteica dermatoloģe un kas lieliski der manai kombinētajai ādai. Ziemassvētkos saņēmu šā zīmola Adventes kalendāru, kur katrā lodziņā bija ampuliņa ar kādu līdzekli sejas ādai. Ļoti interesanta ideja, kā sievietei ikdienā sevi pārsteigt un palutināt.

#TevTuvumā 💚 📸@kristiana_stirane

A post shared by Aija Andrejeva (@aija_andrejeva) on

Matus jau gadu mazgāju ar visvienkāršāko Garnier Fructis šampūnu, jo esmu kā apsēsta ar tā ābolu aromātu. Matu galus palutinu ar dažādām eļļām, kas man ir sadāvinātas vairumā un nekad nebeidzas. Lai saudzētu matus intensīvajā koncertēšanas periodā, izmantoju cepures – uzvelku, un frizūra nav jāveido! Arī ikdienā daudz nēsāju cepures, tāpēc šis aksesuārs manā skatuves stilā iederas ļoti dabiski.

Ikdienas grimu veidoju, izmantojot Shiseido tonālo krēmu, Maybelline skropstu tušu, nedaudz MAC vaigu sārtuma un EOS lūpu balzamu. Apaļos EOS lūpu balzamus sāku lietot pirms daudziem gadiem, kad tie vēl nebija pieejami Latvijā. Iepazinos ar tiem Amerikā un, atgriežoties mājās, līdzi atvedu veselu krājumu, un lietoju joprojām. Ziemas laikā man vienmēr līdzi ir roku krēms. Pateicoties patīkamajam aromātam, šā brīža favorīts ir MADARA roku krēms.

Pēc koncertiem ir svarīgi kārtīgi attīrīt sejas ādu. Šim nolūkam izmantoju putojošu gelu no Bioderma un savu iecienīto birstīti. Dažreiz lietoju maigu skrubi un sejas masku. Pēc kosmetoloģes ieteikuma esmu iegādājusies divas zīmola Dr. Grandel maskas – viena ir mitrinoša, otra – atjaunojoša, sejas mirdzumam. Man nav atsevišķu dienas un nakts krēmu – šobrīd lietoju Dr. Grandel aizsargājošo krēmu ar vitamīniem.

Ķermeņa krēmus ik pa laikam pamainu. Tikko izlietoju ļoti foršu krēmu no zviedru zīmola Barnängen Stockholm, kuru iegādājos Rimi. Tas efektīvi mitrināja manu sauso ķermeņa ādu, bet neradīja taukainu sajūtu. Šobrīd lietoju nostiprinošu ķermeņa losjonu no zīmola Babor. Iemīļotākā ziemas smarža man ir Narciso Rodriguez For Her!

Vēl viens skaists rituāls, pie kura esmu pieradusi, ir pirts apmeklēšana. Jau gadiem reizi mēnesī cenšos aizbraukt prom no Rīgas pie savas pirtnieces. Pamatīgais četru stundu rituāls ar tautasdziesmām un lēkšanu āliņģī palīdz attīrīt un atjaunot ne tikai miesu, bet arī garu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Aizvien vairāk pievēršu uzmanību produktu sastāvam, taču pārsvarā vados pēc sajūtām – ja der – lietoju, ja jūtu, ka man tas nav vajadzīgs, nelietoju. Tieši tāpat ir ar ēdienu – ja sagribas, apēdu šokolādi. Uzskatu, ka visam jābūt balansā un noteicošais tomēr ir labi gēni. Tāpēc vislabākā skaistumkopšanas procedūra ir pastaiga svaigā gaisā, miegs un iekšēja laimes sajūta. Esmu ļoti priecīga, ka man vēl joprojām, iegādājoties vīnu, vaicā dokumentus.

Sports dod man enerģiju

Lai justos labi, man ir nepieciešams sports, jo tas dod enerģiju. Vienu brīdi biju aizrāvusies ar Bikram jogu, pēc tam – ar karsto jogu. Nu jau trīs mēnešus apmeklēju konceptuālos treniņus Process. Mani piesaistīja Procesa filozofija: šeit cilvēks ne tikai audzē muskuļus, bet strādā arī ar sevi, apzinoties sevi konkrētajā brīdī. Treniņi notiek pagrabā, nosacītā tumsā, bez spoguļiem, valdot armijas disciplīnai.

Skrienam, pumpējamies, veļam riepu, velkam ķēdes, taisām presītes. Bieži vien vingrojumi ir jāizpilda, sadarbojoties ar partneri, taču runāt savā starpā ir aizliegts – sarunāties drīkst tikai ar treneri. Šis ir viens no retajiem sporta veidiem, kas ļauj uz stundu pilnībā atslēgties no apkārtējās pasaules. Uz Patiesības sienas atzīmējam savu apmeklējumu, tas palīdz disciplinēties.

Cenšos arī skriet un šai nodarbei motivēju sevi ar 10–15 kilometru distancēm. Esmu jau pieteikusies aprīlī notiekošajam taku skrējienam Stirnu buks, tāpēc zinu, ka vismaz 1–2 reizes nedēļā man ir jādodas skriet. Dodu priekšroku skriešanai ziemā, jo izbaudu svaigo gaisu un skaisto skatu, krītot sniegpārsliņām.

Lepojos ar sevi un punkts. 🤘#EsEsmuStirnubuks #13km #Zaķis #Karosta #Liepāja

A post shared by Aija Andrejeva (@aija_andrejeva) on

Seksīgas sievietes enerģija

Vienmēr esmu bijusi pašpuika, bet jūtu sevī arī sievišķību, kas laika gaitā ir attīstījusies. Man šķiet, ka ļoti daudz ir atkarīgs no tēta – cik daudz viņš meitai bērnībā izteicis komplimentus.

Mans sievišķības etalons ir Linda Leen. Nav runa par izturēšanos, drīzāk par enerģiju. Esam draudzīgās attiecībās, un nesen, sadarbības projektā, fotografējot mani jaunajam albumam, viņa izteica komplimentu par manu sievišķību, kas mani ļoti pārsteidza. Uzskatu, ka kleita un augstpapēžu kurpes var palīdzēt izcelt sievišķību, bet man sieviete šķiet seksīga arī ģērbusies džinsos un T kreklā. Man ļoti patīk kleitas, un pirms pāris mēnešiem apzināti nopirku vairākas, nu tās valkāju ikdienā.

Klusums pirms vētras 👣#MēsPārejamUzTu #photobylindaleen @linda_leen_

A post shared by Aija Andrejeva (@aija_andrejeva) on

Uzskatu, ka galvenais sievišķības un skaistuma noslēpums ir izgulēties un, ja var, iemīlēties. Katru dienu kaut drusciņ iemīlēties. Savā vīrietī vai vienkārši dienā. Iet pa ielu un pēkšņi ieraudzīt gleznu vai laimīgu cilvēku, un ļaut, lai šī sajūta paceļ spārnos.