foto: Vida Press
Tagad modē bezpajumtnieku stils: velc mugurā, ko un kā gribi (+ foto, kā tas izskatās)
Pasaulē paliek arvien mazāk laika, ko veltīt apzinīgai apģērbu saskaņošanai. Tāpēc - jaunā stila mantra ir apzināta modes noteikumu ignorēšana.
2018. gada 11. marts, 07:10

Tagad modē bezpajumtnieku stils: velc mugurā, ko un kā gribi (+ foto, kā tas izskatās)

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Jaunais, tā sauktais bezpajumtnieku stils, kas paģēr daudzskaitlīgas apģērbu kārtas neiedomājamās kombinācijās, ir ziemas obligātais must have. Silti, ērti un, kā izrādās, modīgi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kas tas ir?

Šis bezpajumtnieku tēls ir cieši saistīts ar normcore stilu, kas nozīmē izvēlēties vienkāršu, atturīgu, uzmanību nepiesaistošu, vienveidīgu un bezformīgu apģērbu. Tā spilgtākie piemēri ir Apple tēvs Stīvs Džobss un Facebook karalis Marks Zakerbergs un viņu desmit vienādās džinsa bikses, džemperi un pelēki T krekli. Pēc būtības tā ir pretestība patērētāju kultūrai un piemērs teicienam, ka par cilvēku nevar spriest pēc tā ārējā izskata.

foto: Vida Press
Marks Zakerbergs.
foto: Vida Press
Stīvs Džobss.

Vaininieks

Lai arī līdzīgs normcore, bezpajumtnieku stils ir izaicinājums – paskatieties, man ir nospļauties, ko jūs par mani domājat. Tā viens no veicinātājiem ir bijis mūziķis Kanje Vests, kas sava zīmola Yeezy kolekcijās demonstrē saplēstus apģērbus neatbilstošos izmēros. Un par neatbilstošām cenām.

foto: Vida Press
Kanje Vests.
foto: Vida Press
Yeezy 2015. gada kolekcija.

Slavenības

Lai arī reālajā dzīvē slavenības bieži izskatās neatpazīstamas un saģērbušās kā bezpajumtnieces, uz sarkanajiem paklājiem tās mirdz glamūrīgā spozmē. Tas nozīmē, ka šā stila garderobe ir nekas cits kā iespēja justies silti un ērti.

foto: Vida Press
Rianna.
foto: Vida Press
Kaija Gerbere.

Ne pēc spēles noteikumiem

Pasaulē paliek aizvien mazāk laika, ko veltīt apzinīgai apģērbu saskaņošanai. Tāpēc bezpajumtnieku stila mantra ir apzināta modes neievērošana un tās spēles noteikumu ignorēšana – velc, ko gribi un kā gribi!

foto: Vida Press

Uniforma

Neraugoties uz modes inovācijām un izgudrojumiem, tāpat pasaulē valkātākais apģērbs ir džinsa bikses. Un atbilstoši šim stilam – jau labi pavalkātas.

foto: Vida Press
Kalista Flokhārta.

Ekonomija

Klaidoņu stila lielākais palīgs un iedvesmas avots ir dizaineru Demna Gvasalia un Goša Rubčinski kultivētā pēcpadomju estētika. Tas nozīmē izvēlēties pakaļdarinājumus (vai luksusu, kas tos imitē), 90. gadu estētiku un nemodes lietas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Vida Press

Izmērs

Bezpajumtnieku stils pieprasa savam izmēram neatbilstošus izstrādājumus. Pārāk lielus, nevis pārāk mazus.

foto: Vida Press
Irina Linoviča, dizainere

Hūdiji

Arī džemperi ar kapuci ir izmēros pārlieli. To piedurknes kā cimdi nosedz pirkstus un met krunkas visā roku garumā.

foto: Vida Press

Jau saplēsts

Kā ir iemācījis mūziķis Kanje Vests, pat luksusa veikalos ir jāpērk apģērbi, kuri jau rūpnieciski ir saplēsti, sagriezti un nosmērēti.

foto: Vida Press
Kaija Gerbere.

Publiski

Tā kā šis stils nozīmē jautru pašironiju pašam par sevi, sliktais stils ir jaunais labais stils. Tas nozīmē – pusgarās zeķes jāvalkā sandalēs, komplektā ar svārkiem un/vai tajās jāsaliek bikšu gali.

foto: Vida Press

Nesaskaņojamā saskaņošana

Apģērbu saskaņošanā noslēpumu nav. Izstrādājumi kā uz ielas atrasti un kā tumsā bez spoguļa uzvilkti.

foto: Vida Press
Street Style