foto: Publicitātes foto
Tiks pasniegta Latvijas Modes un stila gada balva 2017
Viena no žūrijas loceklēm būs modes eksperte Maija Silova.
2018. gada 9. marts, 12:58

Tiks pasniegta Latvijas Modes un stila gada balva 2017

Jauns.lv

19. martā Rīgā, viesnīcā Grand Poet Hotel, notiks ikgadējā Latvijas Modes un stila gada balvas pasniegšanas ceremonija, kuras laikā tiek apbalvoti iepriekšējā gada veiksmīgākie modes industrijas profesionāļi, izvērtējot viņu darbus un sasniegumus gan Latvijas, gan starptautiskajā kontekstā. Vietējiem modes māksliniekiem, citiem modes industrijas speciālistiem, kā arī radošo jomu profesionāļiem šī balva ir kā vēl viena motivācija nemitīgai attīstībai savā jomā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Baltijas modes federācija apbalvo modes un stila jomas profesionāļus jau kopš 2006. gada, par galvenajiem projekta mērķiem izvirzot Latvijas modes mākslinieku darbu un sasniegumu vietējā tirgū un ārvalstīs popularizēšanu, Latvijas modes mākslas un modes industrijas attīstības un dažādu radošo industriju pārstāvju sadarbības veicināšanu, kā arī Rīgas tēla Latvijā un ārpus tās robežām kā Baltijas jūras reģiona modes galvaspilsētas tēla veidošanu. "Latvijas Modes un stila gada balva" ir vienīgais pasākums Latvijā, kurš atzīmē un pievērš sabiedrības uzmanību Latvijas modes industrijas speciālistu sasniegumiem.
 
Pasākuma laikā tiek apbalvoti modes nozares pārstāvji, kuri pēdējā gada laikā ir visvairāk ieguldījuši Latvijas modes industrijā, vai arī kuru panākumi nes pasaulē Latvijas vārdu, kā arī radošo industriju pārstāvji – personas no mūzikas, teātra, kino un televīzijas nozarēm, kuri pateicoties sadarbībai ar modes māksliniekiem, izceļas ar savu īpašu stilu uz skatuves un ārpus tās.
 
Par svarīgākām balvām tiek uzskatītas - Gada modes mākslinieka un Gada debijas modes jomā tituli, un īpašā balva "Par ieguldījumu Latvijas modes industrijā". Gada modes mākslinieka tituls tiek piešķirts izvērtējot dizaineru sasniegumus pēdējā gada laikā – veiksmīgu dalību starptautiskajos konkursos, projektos un izstādēs, sadarbību ar citu radošo industriju pārstāvjiem, publikācijas vietējos un ārvalstu medijos.

Nominācija "Gada debija modes jomā" pievērš profesionāļu uzmanību jaunajiem talantīgiem dizaineriem, līdz ar ko viņi saņem vairākus piedāvājumus no modes fotogrāfiem, žurnāliem, investoriem un citiem sadarbības partneriem, kas veicina viņu karjeru attīstību. Atsevišķos gados Baltijas modes federācija šīs nominācijas uzvarētājiem kā balvu nodrošināja bezmaksas vasaras mācību kursus Eiropas vadošajās dizaina augstskolās – Istituto Marangoni vai IED (The Istituto Europeo di Design).

Atsevišķi jāmin balva "Par ieguldījumu Latvijas modes industrijā", par kuras ieguvējiem iepriekšējos gados kļuva modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs (2015) par vairāku modes vēstures izstāžu organizēšanu Latvijā un vairāku modes vēstures grāmatu, t.sk. latviešu valodā, izdošanu; fotogrāfs Valts Kleins (2014), teātra kostīmu māksliniece Katrīna Neiburga (2013), modes mākslinieces Žanete Auziņa (2010) un Ingrīda Drāzniece, žurnāla Rīgas Modes galvenā redaktore Ilga Sūna, modes žurnāliste Una Meistere (2011) un citi. Pagājušajā gadā Latvijas kultūrā tik nozīmīgo balvu saņēma Natālija Muzičkina par Modes muzeja Rīgā izveidošanu.
 
Ceremonijā 19. martā tiks paziņoti uzvarētāji šādās nominācijās par panākumiem 2017. gadā: Gada modes mākslinieks, Gada debija, Gada izrāviens, Gada radošākā modes skate, Gada ieguldījums Latvijas modes nozarē, Labākais modes konceptveikals, kas tika atvērts 2017.gadā, Gada stilīgākais modes un dzīves stila žurnāla vāks, Gada labākās žurnāla stila lapas. Šogad Baltijas modes federācija ir nolēmusi paplašināt nomināciju skaitu, pievienojot arī šādās jaunas nominācijas: Gada labākais digitālais mārketings, Gada inovatīvākā kolekcija, Gada labākais reklāmas kampaņas imidžs, Gada stilīgākais radošo industriju pārstāvis (kategorijā vīrieši), Gada stilīgākais radošo industriju pārstāvis (kategorijā sievietes).
 
Šogad noteikt uzvarētājus palīdzēs kompetenta žūrija, kurā iekļauti šādi Latvijas modes industrijas speciālisti: žurnāla Pastaiga izdevēja Aija Šmidre, izdevniecības Rīgas Viļņi modes redaktore Olga Kolotova, žurnāla L’Officiel Baltic galvenā redaktore Karina Evans, žurnāla Cosmopolitan galvenā redaktore Laura Saulīte, žurnālu Lilit un Lilit Ru modes redaktore Kristīne Rudzinska, žurnāla Una galvenā redaktore Džina Briška, žurnāla Santa modes redaktore Ieva Čečina, modes žurnāliste Dace Vaivara, modes eksperte Maija Silova, imidža dizainere Žanna Dubska, modes fotogrāfs Miks Užans, modes blogere un fotogrāfe Agnija Grigule.
 
Latvijas Modes un stila balvas pasniegšana ļauj ne tikai apbalvot labākos speciālistus savā jomā, bet arī apvienot dažādu radošo profesiju pārstāvjus un pievērst uzmanību šo jomu kopīgajiem projektiem.
 
Šogad ceremonija norisināsies Grand Poet Hotel, kas ir daļa no viesnīcu ķēdes Semarah Hotels. Viesnīca atrodas pašā Rīgas centrā, paverot skatu uz Bastejkalnu. Zīmīgi, ka Grand Poet Hotel ir vieta, kas paredzēta dizaina apbrīnotājiem, dzīves baudītājiem un kultūras cienītājiem, augstu vērtējot stila un izcilības standartus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās