foto: Shutterstock
Maigai lūpu ādai: kā atrisināt šobrīd tik aktuālo problēmu - sausas un sprēgājošas lūpas
Tā kā lūpu ādā nav tauku dziedzeru, tā ir daudz plānāka un trauslāka un ātrāk reaģē uz ārējiem kairinājumiem.
2018. gada 1. marts, 07:18

Maigai lūpu ādai: kā atrisināt šobrīd tik aktuālo problēmu - sausas un sprēgājošas lūpas

Una Ulme

Pastaiga

Ziemas sezona ir laiks, kad lūpas kļūst sausākas, sāk sprēgāt. Izprotot šīs problēmas cēloņus, to var ātri un efektīvi atrisināt. Tā kā lūpu ādā nav tauku dziedzeru, tā ir daudz plānāka un trauslāka un ātrāk reaģē uz ārējiem kairinājumiem. Vasarā galvenie ļaundari ir saules stari, ziemā – aukstums, vējš, centrālapkures sausais gaiss.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lūpu plaisāšana var vēstīt arī par B un A vitamīnu trūkumu vai citām izmaiņām organismā. Protams, lūpu stāvokli ietekmē novecošanas procesi – ar gadiem tās zaudē apjomu, kļūst šaurākas un plānākas. Turklāt kapilāri lūpās ir ļoti tuvu ādas virsmai. Tie gan padara lūpas patīkami sārtas, taču caur tiem arī ātrāk iztvaiko ūdens. Tieši tāpēc nevajadzētu laizīt lūpas, kad tās sprēgā, jo kopā ar siekalām iztvaikos ādas mitrums un tās kļūs vēl sausākas.

Hialuronskābes injekcijas

Gluži tāpat kā sejas, arī lūpu ādas veselīguma pamatā ir hialuronskābe, kura piesaista ūdeni. Novecošana, ārējās vides kaitējums, jo īpaši UV stari un smēķēšana, ir galvenie iemesli, kas samazina hialuronskābes īpatsvaru ādā, tostarp arī lūpās.

Tāpēc ar saprātīgām hialuronskābes injekcijām lūpu zonās var atrisināt kā ar lūpu sausumu, tā ar apjoma zudumu saistītas problēmas. Turklāt tās izlīdzina krunciņu tīklojumu ap lūpām, kas izteiktāk ir novērojams smēķētājiem. Piemērotāko preparātu un tā daudzumu izvēlēsies speciālists, rīkojoties atbilstoši problēmas nopietnībai un ņemot vērā sejas proporcijas, lai rezultāts būtu dabīgs.

Lūpu skrubji

Viedokļi par lūpu skrubēšanu ir dažādi. Ar to noteikti nevajadzētu aizrauties gadījumos, kad lūpu āda ir jutīga. Tomēr speciāls lūpu skrubis nekādu kaitējumu nenodarīs. Gluži pretēji – atbrīvojot lūpu virskārtu no atmirušās ādiņas, tiks paātrināti šūnu atjaunošanās procesi.  Lūpu skrubji ir maigāki, ne tik abrazīvi kā sejai domātie, un papildus satur dažādas kopjošās sastāvdaļas. Lūpu skrubēšana noteikti būs labāks risinājums nekā atbrīvošanās no sasprēgājušas lūpu ādas, to noplēšot.

Kosmētika lūpu kopšanai

Kā zināms, asinsrite ir galvenais priekšnoteikums veselai ādai, jo asinis piegādā šūnām nepieciešamās barības vielas. Tāpēc lūpu kopšanai ieteicams izvēlēties kosmētikas līdzekļus, kas satur, piemēram,  kanēli, piparmētru, ingveru, pat čilli – tie uzlabos mikrocirkulāciju lūpu zonā.

Savukārt produkti ar hialuronskābi, kolagēnu un dažādiem vitamīniem aktivizēs dabiskos atjaunošanās procesus, bet balzami ar vasku, šī sviestu un dažādām eļļām pasargās lūpu ādu no ārējās vides kaitīgās ietekmes, veidojot aizsargkārtiņu. Lai no lūpu kosmētikas lietošanas būtu jēga, to vajadzētu lietot regulāri – ik pēc vienas, divām stundām.

Lūpu produkti veselām lūpām

Sensai Cellular Performance lūpu krēms, kas aizkavē novecošanu, samazina lūpu ādas blāvumu un raupjumu. Mitrina, mīkstina un atjauno, piešķirot lūpām jaunavīgāku izskatu. € 66,99.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Dr.Hauschka krēms Med Labimint ar kliņģerīšu un bālās ehinācijas sulu, kas intensīvi nomierina un atjauno lūpas. To papildina jojobas eļļa, salvija un piparmētru ekstrakts. € 12,05.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

John Masters Organics lūpu balzams ar dažādām augu eļļām intensīvi kopj maigo lūpu ādu, aizsargājot to pret sauli, vēju un salu. Patīkams, svaigs aveņu aromāts. € 7,15.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Clinique atjaunojošais lūpu balzams Repairwear Intensive, kā solīts, intensīvi izlīdzina krunciņas uz lūpām un ap tām. Nodrošina aizsardzību pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi un stimulē kolagēna ražošanu. € 31,99.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Shiseido balzams Benefiance Full Correction padara lūpas pilnīgākas, izlīdzina to tekstūru, samazina grumbas un mitrina visas dienas garumā. Sastāvā iekļautais jūras produktu kolagēns palielina lūpu apjomu. € 44,49.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Collistar Repairing – skrubis un balzams ar smalkiem cukura kristāliem, kas maigi noņem atmirušās šūnas, veicinot jaunu šūnu veidošanos. Šī sviests un E vitamīns kopj un atjauno lūpu ādu.  € 18,70.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

GlamGlow lūpu skrubis Poutmud Fizzy tūlītējai lūpu atjaunošanai un nogludināšanai. Papildināts ar antioksidantiem un eļļām, kas vienlaikus kopj un atsvaidzina lūpas. € 24,99.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Origins lūpu balzams Lip Remedy™ Soothing. Mentols un kampars nomierina un atvieglo sasprēgājušu lūpu simptomus, sausumu un raupjumu. Aizsargā no apkārtējās vides ietekmes. € 16,49.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Comptoirs & Compagnies lūpu balzams intensīvi atjauno un mitrina sasprēgājušu un jutīgu lūpu ādu. Bagātināts ar vaskiem, barojošām augu eļļām un manuka medu, tas sniedz tūlītēju komforta sajūtu. € 7,95.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva

Infracyte Luscious Lips – lūpu spīdums, kas līdzās lūpas dziedējošam, mitrinošam un pretnovecošanās efektam piedāvā arī to apjoma palielināšanu. Produkta formula ļauj hialuronskābi nogādāt dziļākos ādas slāņos, piesaistot ūdeni un padarot lūpas pilnīgākas. € 50.

foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva