foto: Shutterstock
Parafīna vanniņas, auzu pārslas un krēmi ar "urea": kā kopt raupjas, vēja appūstas rokas
Pret roku raupjumu labi palīdz roku krēmi ar ūdeni piesaistošām vielām, jo īpaši tie, kuru sastāvā ir "urea" jeb urīnviela.
2018. gada 24. februāris, 05:53

Parafīna vanniņas, auzu pārslas un krēmi ar "urea": kā kopt raupjas, vēja appūstas rokas

"100 Labi Padomi"

Atbild Lāzermedicīnas klīnikas dermatoloģe Kristīne Zabludovska.

Ārīgi. Vējā aprautas rokas izcili labi un ātri var sakopt ar parafīna vanniņām: parafīns mīkstina ādu, dziedē un arī aizver sīkas, virspusējas plaisiņas. Procedūras piedāvā salonos, bet, iegādājoties aptiekā parafīnu, tās vari veikt arī mājās.

Ļoti noderīgas ir siltas roku vanniņas. Rokas vanno 10–15 minūtes siltā ūdenī, kam pievieno augu eļļu vai speciāli tam paredzētas eļļas jeb eļļas ziepes (Babe, Bioderma, Linol FetN), kas mīkstina ādu. Pēc izņemšanas no ūdens rokas ir pārklātas ar plānu eļļas kārtiņu.

Labi palīdz roku krēmi ar ūdeni piesaistošām vielām, jo īpaši urea jeb urīnvielu. Jo lielāks šīs vielas procents, jo intensīvāk tā piesaista ūdeni (10–20 %). Krēms ar augstākas koncentrācijas urea (40–50 %) intensīvi atslāņos ādas sabiezējumus un mīkstinās ādu. Šādas koncentrācijas krēmi nav domāti ilgstošai lietošanai.  

Iekšķīgi. Naktssveces eļļas kapsulas, D vitamīns, ZinZino eļļa, produkti ar Omega 3 un 6 taukskābēm, tās palīdz veidot ādas lipīdu slāni un darbojas kā cements, kas sasaista ādas šūnas un mīkstina ādu.

Lielisks tautas līdzeklis

▪ Izcili darbojas auzu pārslu novārījums, tas satur lipekli, kas mīkstina un dziedē ādu. Novāra auzu pārslas ūdenī, nokāš caur marli, iegūstot pelēkbaltu ūdeni. Šādas roku vanniņas izmanto 2–3 reizes nedēļā.