foto: AFP
Parīzē izrādīta "Christian Dior" jaunākā kolekcija: modē būs melnā un baltā krāsa
2018. gada 23. janvāris, 15:33

Parīzē izrādīta "Christian Dior" jaunākā kolekcija: modē būs melnā un baltā krāsa

Kasjauns.lv

Francijas modes nams "Christian Dior" pirmdien Parīzē izrādījis jaunāko pavasara un vasaras augstās modes kolekciju. Pagājušajā gadā dizainere Marija Grācija Kjuri radīja 68 tumšu nokrāsu tērpus, savukārt šogad kolekcijā, kuru veido 72 modeļi, valda melna un balta krāsa, vēstī Fashionista.com.

foto: AFP

Greznā augstās modes skate notika Rodēna muzejā. Kolekcijas lielākā daļa veidota melnā un baltā krāsā, kā arī kombinējot abas šīs krāsas. Taču Kjuri radījusi arī citu krāsu tērpus: lavandas, metāliskā, olīvu un citos neitrālos toņos.

foto: REUTERS

Dizainera Kristiana Diora pirmā kolekcija tika izrādīta 1947, gada 12. februārī. Toreizējā "Harper's Bazaar" galvenā redaktore Karmena Snova, kura ļoti ticēja viņa talantam, šo kolekciju nosauca par revolūciju, uzsverot, ka viņa darinātajām kleitām ir "jauna seja" (angliski "new look"). 

Tādējādi ar šo "New Look" kolekciju Diors veica vēl vienu svarīgu ierakstu modes vēstures grāmatā. Arī iedvesmu savai kolekcijai pašreizējā modes nama dizainere Marija Grācija Kjuri smēlusies, ielūkojoties vairākus gadu desmitus senā vēsturē - modernajā mākslā un kultūrā. Un tagad par "New Look" siluetiem kļūst par "bar jacket" dēvētā žakete, cigāra formas bikses un sarežģītāku konstrukciju kleitas.

foto: AFP

Arī vide, kurā notika kolekcijas izrādīšana, bija diezgan sirreāla. Sienas klāja balti aizkari, pie griestiem karājās milzīgas skulptūras ar dažādiem cilvēka anatomijas elementiem.

foto: AP

Melnbaltie toņi "Christian Dior Haute Couture" 2018. gada pavasara/vasaras kolekcijā

gallery icon
81