foto: Publicitātes
Radīta viedsuka. Prieks nav lēts - būs jāšķiras no 165 eiro
Ārēji kā jau suka, taču "Hair Coach" palīdz izvērtēt jūsu matu veselību.
2018. gada 21. janvāris, 06:20

Radīta viedsuka. Prieks nav lēts - būs jāšķiras no 165 eiro

Kas Jauns Avīze

Šobrīd tehnoloģiju bums ir viedierīces – gudrie pulksteņi, svari, internetam pieslēgti ledusskapji un mājas, bet kompānija "L’Oreal" šo viedumu iedabūjusi… matu sukā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Hair Coach" ir aprīkota ar sensoriem, kas palīdz uzlabot matu ķemmēšanas tehniku, sukai ir mikrofons, ierīce paātrinājuma mērīšanai un žiroskops, kas nosaka orientāciju telpā. Suka sāk vibrēt, ja to piespiež un velk pārāk stingri – iebūvētais mikrofons ieraksta lūstošu matu troksni.

Citi sensori palīdz fiksēt saimnieka matu kopšanas paradumus, informāciju ar Wi-Fi vai Bluetooth palīdzību noraidot uz viedtelefonu. Īpaša programma to visu izmanto, lai novērtētu matu kvalitāti un ieteiktu labākos sukāšanas veidus.

“Jūs būsiet pārsteigti, cik daudz sieviešu pasaulē pārdzīvo par trausliem matiem,” BBC saka "L’Oreal" tehnoloģiju viceprezidents Ivs Balučs. “Pats sarežģītākais matu sukāšanā ir izsekot, lai neķemmētu tos pārāk stingri. Tas noved pie matu struktūras bojāšanas.”

Gudrā suka būs nopērkama jau šogad par nepilniem 165 eiro, tā izstrādāta sadarbībā ar "L’Oreal" meitasfirmu "Kerastase" un "Withings", kam pieder "Nokia" zīmola viedtelefonu izgatavotājs. Atšķirībā no parastās sukas šai nepieciešamas baterijas, un zem krāna to bāzt nav ieteicams.