foto: Vida Press
49 visu laiku labākie stila padomi modīgai dzīvei
Sofija Vergara.
2018. gada 22. janvāris, 07:01

49 visu laiku labākie stila padomi modīgai dzīvei

Anita Sedliņa

Žurnāls "OK!"

Mācoties no slavenību garderobes, stilistu padomiem un pārbaudītām vērtībām, OK! apkopojis visu laiku noderīgākos stila padomus. Mājam ardievas apkaunojoši neveiksmīgām apģērbu izvēlēm.

1. Izvēlies aksesuārus spilgtās krāsās. Ja garderobē dominē neitrāli toņi – jūrnieku zils, melns, brūns un pelēks, enerģisku efektu piešķirs somas, šalles, lakati un kurpes spilgtās krāsās. Sārta rokassoma vienmēr būs aizraujošāka par tādu pašu modeli melnā.

foto: Vida Press
Kima Kardašjana.

2. Lielākā kļūda, izvēloties bikses, ir to garums. Pareizā matemātika ir 1,27–1,90 centimetri no zemes.

3. Seksapīls nozīmē zināšanas par to, ko atklāt un ko noslēpt. Tā ir stratēģija demonstrēt jeb atkailināt vienu ķemeņa daļu. Ja tas ir dekoltē, jānosedz kājas; ja kājas – jābūt piesegtai ķermeņa augšpusei.

foto: Vida Press
Bella Hadida.

4. Balts krekls ir ikvienas garderobes bāzes obligātais izstrādājums un droša izvēle komplektam gan ar formāliem svārkiem, gan ikdienišķām džinsa biksēm.

foto: Vida Press
Gvena Stefāni.

5. T krekla sastāva formula, kas garantēs labu formu un taktilu baudu, – 95 procenti kokvilnas un pieci procenti likras.

foto: Vida Press
Ņina Dobreva.

6. Ja zini, kādi silueti piestāv tavam augumam, tendenču izvēle būs tīrais nieks. Piemēram, sievietēm ar īsu augumu un izteiktām formām nav ieteicams valkāt garus un kuplus svārkus, ir jāizvēlas tērpi ar izteiktu vidukli un garumā nedaudz virs ceļa.

7. Iepērkoties apzinies, vai esi gatava ievērot konkrētā apģērba kopšanas, tīrīšanas norādes. Piemēram, vai ziedosi laiku un enerģiju smalko apģērbu mazgāšanai ar rokām, vai būsi gatava ik nedēļu doties uz ķīmisko tīrītavu.

8. Esošās garderobes organizēšanā palīdzēs desmit iecienītāko izstrādājumu saraksta izveidošana. Tas ļaus saprast un atgādināt par kombinēšanas iespējām, un to papildinošo preču iegādes nepieciešamību.

9. Iepirkties dodies sagatavojusies. Ja meklē kleitu, ņem līdzi apakšveļu, apavus, lūpu krāsu un matu suku – tas ļaus saprast, kā izskatīsies galarezultātā.

10. Kad māc šaubas par džinsa bikšu izmēra izvēli, izvēlies augumam piegulošākās! Pateicoties sastāvā esošajai likrai, bikses vienmēr izstaipīsies.

11. Nekad neizej no mājas, ja neapmierina atspulgs spogulī. Tas ietekmēs noskaņojumu un pašpārliecinātību par sevi.

12. Arī 2018. gadā būs nozīmīga dizaineres Koko Šaneles modes pieeja. Vairāk ir vairāk – vienlaikus valkā vairākas kaklarotas vai nu no viena (piemēram, ķēdītes), vai kontrastējošiem (spalvas un pērles, pērles un ķēdes) materiāliem.

13. Iepērkoties galvenā uzmanība ir jāpievērš apģērba iekšpusei. Odere ir veids, kā spriest arī par izstrādājuma pašūšanas un materiāla kvalitāti.

14. Apģērbu skapim vienmēr ir jābūt sakārtotam. Tam ir jābūt pārskatāmam, lai apģērbi neaizmirstas un lai rastos jaunas kombinēšanas idejas. Skapja organizēšanā vadies pēc atbildes uz jautājuma: “Ja es iepirktos tagad, vai es šo lietu iegādātos?” Ja atbilde ir “nē”, izstrādājums vairs nav nepieciešams.

15. Esi atvērta jaunām lietām! Iepērkoties pielaiko arī apģērbu, kas patīk, bet šķiet tev netipisks. Nekad nevar zināt...

foto: Vida Press
Ketrīna Midltone.

16. Kad māc šaubas par apavu izvēli, izvēlies miesaskrāsas augstpapēžu kurpes. Tā ir droša izvēle un triks, kas ļauj kājām izskatīties vizuāli garākām.

17. Nebaidies no košām krāsām! Kombinē tās ar neitrāliem toņiem vai – efektīgumam – ar krāsu skalas blakus toņiem (piemēram, oranžs un sarkans), bet nekādā gadījumā ar melno, kas visam liek izskatīties vecmodīgam.

foto: Vida Press
Nikole Šercingere.

18. Tā kā dažādu rakstu kombinācijas tēlam piešķir aizraujošu iespaidu, garantēta veiksmes formula ir izvēlēties apdrukas, kas atkārto tās pašas krāsas, vai liela izmēra rakstus komplektā ar mazākiem.

foto: Vida Press
Natālija Portmena.

19. Universālākais, klasiskākais un vienmēr aktuālākais izstrādājums nedēļas nogalēm ir svītrains jūrnieku stila džemperis.

foto: Vida Press
Diāna Krīgere.

20. Apģērba kvalitātes nodevīgākā pazīme ir furnitūra. Tāpēc, izvēloties cenā pieejamus izstrādājumus, ir vērts nomainīt esošās pogas ar jaunām, izsmalcinātām un kvalitatīvām.

21. Par virsdrēbēm nedrīkst domāt kā par nenozīmīgu otrā plāna izstrādājumu. Virsdrēbes ir vienīgais apģērba gabals, kurā tevi redz visvairāk nepazīstamu cilvēku.

foto: Vida Press
Džesika Alba.

22. Izvērtē vintāžas izstrādājumu nepieciešamību. Nekas no pagātnes neizskatās kā pagātnes mūsdienu interpretācijas. Pat audums.

23. Tas ir mīts, ka brīvi krītoši apģērbi jāvalkā tikai lielāka izmēra sievietēm. Lai nepazustu plandošajā apģērbā, ar jostu akcentē ķermeņa šaurāko daļu – vidukli.

foto: Vida Press
Anne Hetaveja.

24. Katras sievietes garderobē ir jābūt vismaz vienam ar leopardādas rakstu rotātam izstrādājumam. Tā ir klasika, akcents un vienmēr glamūrīga detaļa.

foto: Vida Press
Keita Mosa.
foto: Vida Press
Dženna Devana.

25. Nekas tā nerada iespaidu par izcilu kvalitāti kā augumam perfekti piegulošs apģērbs. Tāpēc atrodi uzticamu šuvēju, kura jau gatavos apģērbus pielāgos tieši tev.

26. Atlaižu laikā iepērcies tikai tad, ja izstrādājums patīk tik ļoti, ka tu būtu gatava to iegādāties arī bez atlaides.

27. Garderobē ir jābūt vismaz vienai perfektai žaketei. Arī neformāla stila žaketes ļaus radīt kārtīgu iespaidu brīvdienās.

foto: Vida Press
Džūlija Robertsa.

28. Pat visromantiskākajā garderobē nedrīkst aizmirst vīriešu garderobes elementus. Bikškostīms, svītrots krekls vai liels pulkstenis simbolizē varu un pašpārliecinātību, bet sievišķības balansam velc augstpapēžu kurpes un nokrāso sārtas lūpas.

29. Pārsteiguma moments nozīmē aizraujošu un valdzinošu stilu. Piemēram, ar vai bez deokratīviem motīviem rotāta baikeru ādas jaka pāri formālai vakarkleitai, kaklam piegulošs čokeris ar vienkāršu T kreklu.

foto: Vida Press
Džesika Alba.

30. Ja vakarkleita ir bagātīgi un efektīgi rotāta, tad komplektā ir nepieciešams tikai viens pamanāms aksesuārs – auskari.

foto: Vida Press
Pēnelope Krusa.

31. Izvēlies klasiku ar aizraujošiem un moderniem elementiem. Piemēram, smokinga bikses ar grafisku apdruku vai zīda trenci un klasisku somu ar kamuflāžas rakstu.

32. Investīciju vērtas lietas ir aksesuāri. Lieliski aksesuāri spēj radīt brīnumus visikdienišķākajā apģērbu komplektā, izcelt skaistāko un transformēt tēlu no ikdienas uz vakaru.

foto: Vida Press
Šarlote Odi.

33. Kombinē brīvi krītošus garderobes izstrādājumus ar augumam cieši piegulošiem. Tikai retais var atļauties tērpties no galvas līdz kājām maisveidīgā apģērbā.

34. Radi pati savu tērpu izlasi! Nofotografē apģērbu komplektus, par kuriem saņem komplimentus, un tos, kuros jūties lieliski. Šī fotogrāfiju izlase būs špikeris steigā vai dienā, “kad nav ko vilkt.”

35. Ģērbies atbilstoši savam augumam, nevis gadu skaitam. Kamēr ir, rādi to, kas tevī skaists.

36. Bet uzmanies no plisētiem zīda svārkiem un volānu kārtas – apģērbiem, kas izskatās pievilcīgi divdesmitpiecgadniecēm, muļķīgi – četrdesmitgadniecēm.

37. Izvēlies tikai to apģērbu, kurā jūties ērti. Pašsajūta nosaka izturēšanos un dienas noskaņu.

38. Košas krāsas izmanto, lai akcentētu ķermeņa glītākās daļas. Piemēram, vidukli akcentē ar jostu un tās krāsu izvēlies, vadoties pēc modes tendencēm.

foto: Vida Press
Pinka.

39. Garderobe ir jāorganizē pēc tērpu krāsu gammas virzienā no kreisās puses, no gaišiem toņiem uz tumšajiem.

40. Ja nav laika piemērīt džinsa bikses veikalā, izmanto kakla metodi. Tas nozīmē bikšu vidukļa daļu aplikt ap kakla diametru. Ja viduklis ērti savienojas kakla aizmugurē, bikšu izmērs ir atbilstošs.

41. Ieteikums neizvēlēties viltotas dizaineru somiņas neattiecas uz mākslīgajiem dimantiem. Netrenēta acs nespēs atšķirt mākslīgos akmeņus no dabīgiem.

42. Formāli vakara pasākumi nav vieta un laiks modes tendenču paraugdemonstrējumiem. Zinot sev piemērotāko siluetu, variē ar krāsām un dekoratīvajiem elementiem.

foto: Vida Press
Sofija Vergara.
foto: Vida Press
Sofija Vergara.
foto: Vida Press
Sofija Vergara.

43. Cauri apģērbam redzamas apakšveļas līnijas liecina par nevīžību. Katrai sievietei ir jāinvestē līdzekļi vismaz vienā kvalitatīvā miesaskrāsas un bezvīļu apakšveļas komplektā. Tādā, kas turēs formu un būs neredzams arī zem papīra plānajiem T krekliem.

44. V formas izgriezuma džemperi un T krekli ir triks, kā ķermeņa augšdaļai izskatīties vizuāli garākai.

foto: Vida Press
Rīza Viterspūna.

45. Ideāla garuma zīmuļsvārkiem ir jābūt virs ceļa. Katrs centimetrs zemāk vizuāli saīsina kāju garumu.

foto: Vida Press
Heilija Boldvina.
foto: Vida Press
Keitija Perija.

46. Auskari – riņķi ir klasiskais aksesuāru modelis, kuru var izvēlēties ikviena sieviete neatkarīgi no vecuma un stila. Vienīgā piezīme ir forma, kas atbilst sejas tipam. Smalkam ovālam – lieli un dekoratīvi, apaļai – pagarināti ovāli.

foto: Vida Press
Londonas ielu mode.

47. Paņēmiens relaksētam stilīgumam ir luksusa apģērbu (samta, ādas vai izšūti svārki, zīda bikses) kombinēšana ar treniņjaku stila džemperiem vai T krekliem.

48. Ja nav pārliecības par impulsa pirkuma nepieciešamību, atstāj to veikalā. Ja arī nākamajā dienā nespēsi preci aizmirst, iegādājies.

49. Nav nekā labāka, kā ievērot savu stilu, savus trumpjus un apzināt trūkumus. Modes upuri un kopijas nav stilīgi.