foto: Vida Press
Pat šīm skaistulēm ir aizrādīts, ka ir par resnu, īsu vai neglītu
Kristija Teigena.
2018. gada 10. janvāris, 07:41

Pat šīm skaistulēm ir aizrādīts, ka ir par resnu, īsu vai neglītu

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Slavenības TV ekrānos šķiet it visā perfektas. Smalks augums, nevainojams sejas ovāls, krūšu izmērs, matu sakārtojums... Tomēr izklaides industrijā pat šīs skaistules ir saņēmušas ieteikumus karjeras vārdā uzlabot izskatu. Stāsti, kuri pierāda, ka ikviena sieviete ir spiesta sastapties ar aizrādījumiem, ka nav gana skaista, laba, gara vai slaida.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Resnā Džidži

„Kad devos uz vairākām Ņujorkas modeļu aģentūrām, lielākā daļa apgalvoja vienu un to pašu – ka man ir jāatbrīvojas no liekā svara. Naktīm raudāju, bet mamma mierināja, ka mums izdosies atrast pareizo aģentūru,” stāsta industrijas slavenākā modele Džidži Hadida, kurai izmēru dēļ ir arī divas reizes atteikta dalība tik kārotajā apakšveļas zīmola Victoria’s Secret skatē.

Īstā aģentūra izrādījās IMB Models, kurā nepieprasīja pakļaušanos stereotipiem un atšķirīgo izmēru varēja izmantot par savu atpazīstamības zīmi.

foto: Vida Press
Džidži Hadida.

„Jā, man ir krūtis, man ir muskuļi, man ir dibens un ciskas. Jūsu ļaunie komentāri neliek man vēlēties mainīt augumu. Ja jums nepatīk, nesekojiet man, neskatieties uz mani. Es padoties negrasos. Ja man nebūtu tāda auguma, kāds ir, man nebūtu tādas karjeras, kā man ir. Esmu lepna par to,” savā Instagram kontā deklarē viena no pasaulē pieprasītākajām modelēm.

Brutālie vīrieši

Iemiesojot visu laiku ikoniskāko, sieviešu apbrīnotāko seriāla Sekss un lielpilsēta tēlu Keriju, aktrise Sāra Džesika Pārkere pazīst sajūtu, kad tiec saukta par neglītu. 2007. gadā žurnāls Maxim publicēja topu ar pasaulē neseksīgākajām sievietēm, un tā pirmajā vietā tika ierindota tieši viņa. „Vai man ir milzīgas silikona krūtis, botokss un pilnīgas lūpas? Nē. Vai atbilstu vīriešu žurnālistu ideālajiem standartiem? Acīmredzot, nē... Tas ir šokējoši, ka vīrieši var būt tik brutāli pret sievietēm,” sprieda sāpinātā aktrise.

foto: Vida Press
Sāra Džesika Pārkere.

Tomēr tā nebija pirmā reize. Karjeras sākumā viņai ir ieteikts plašs sevis korektūras diapazons – sākot no uzacu izraustīšanas līdz deguna plastiskajai operācijai. „Ko gan es varu darīt? Visiem cilvēkiem nav iespējams izdabāt!”

Tas, kurš smejas pēdējais

Pat Holivudas ikona, aktrise Merila Strīpa ir saņēmusi komentārus par neatbilstošu jeb neglītu izskatu. 1976. gadā filmas Kingkongs producents Dino de Laurentis, cenšoties jauno zvaigzni neaizvainot, dēlam atlasē itāliski pajautājis: „Kādēļ tu mani iepazīstināji ar šo neglīto lietu?” Bet Merila skaidrā itāļu valdodā atbildi parādā nepalika: „Man ļoti žēl, ka Kingkongam neesmu pietiekami skaista.”

foto: Vida Press
Merila Strīpa.

Spītniece un sīkstule

„Lai pārkāptu pāri atteikumiem un komentāriem, ir jābūt fokusētai un sīkstai personībai. Kad Losandželosā ierados pirmo reizi, viss, ko dzirdēju, bija: „Nē, nē, viņa nav īstā. Viņa ir par īsu, neglīta un stulba.” Bet mani viņu viedoklis neinteresēja, es esmu spītīga,” ir aktrises Rīzas Viterspūnas recepte, kura ar savu spītu ir kļuvusi par vienu no vadošajām Holivudas aktrisēm un Zelta globusa saņēmējām. Un kā kosmētikas zīmola Avon vēstnese iesaistās kampaņās pret sievietēm vērstu vardarbību. Gan fizisku, gan psiholoģisku.

foto: Vida Press
Rīza Viterspūna.

Individuālisma uzvara

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Lai arī Vinonas Raideres vārds ir Holivudas aktrišu sinonīms, tīņa vecumā viņai ir mēģināts iegalvot, ka izskata dēļ aktrises karjera nav iespējama. Kādā no lomu atlasēm Vinona pārtraukta ar vārdiem: „Klausies, bērns! Tu nevari būt aktrise, tu neesi pietiekami skaista. Atgriezies mājās un turpini mācības skolā. Tev tas nepiemīt.” Kā zināms, viņu tas nesalauza, vecāki bija iemācījuši, ka vērtīgāk ir būt unikālai individualitātei, nevis vienai no masas.

foto: Vida Press
Vinona Raidere.

Nepiedodami

Slavas zenītā esošā modele Krisija Teigena ir viens no mūsdienu lielākajiem popkultūras simboliem. Tomēr modes veikals Forever 21 tā neuzskata. Fotosesijas laikā Krisija saņēmusi telefona zvanu no sava aģenta: „Modeļu aģentūra piezvanīja mirklī, kad jau sēdēju krēslā pie grimētājas: „Tev tūlīt pat ir jādodas projām. Forever 21 apgalvo, ka esi pārāk resna un tev ir jāpārmēra savi izmēri.””

foto: Vida Press
Kristija Teigena.

Un arī pēc gadiem šis veikals nav viņas favorīts un piedošanu nav sagaidījis. „Forever 21, es tevi ienīstu!!! Es saku, ko domāju, un par sekām domāšu vēlāk,” savas dusmas pauž modele saviem Twitter konta sekotāju miljoniem.

Klasiski mazāk skaista

2014. gada izdevuma The New York Times rakstā aktrise Viola Deivisa saņēma žurnālistes komentāru, kas tika maskēts kā kompliments, – „klasiski mazāk skaista” nekā kolēģe Kerija Vašingtone. „Esot tumšādainajai sievietei, šādus tekstus var dzirdēt kopš dzimšanas.

foto: Vida Press
Viola Deivisa.

„Klasiski mazāk skaista” ir moderns veids apgalvojumam, ka esi neglīta,” uzskata aktrise. Ar sociālā tīkla Twitter sekotāju atbalstu un mirkļbirku #lessclassicallybeautiful Viola Deivisa saņēma komplimentus un uzmundrinājumus.

Vienaldzība

„Tev ir jāatbrīvojas no liekajiem kilogramiem. Man vienalga, kā – lieto narkotikas, badojies vai vem,” pavēlēja mūziķes Kesha menedžeris Deivids Sonenbergs. Viņa centās līdz mirklim, kad kļuva par bulīmijas slimnieci un 2014. gadā nokļuva rehabilitiācijas klīnikā.

foto: Vida Press
Kesha.

„Tas ir bijis traks ceļojums tumsas pasaulē. Badojoties uzskatīju, ka pirms ģīboņa stāvoklis ir kas labs. Jo sliktāk man kļuva, jo pozitīvākas bija apkārtējo atsauksmes. Biju nelaimīga, bet cilvēki teica: „Woow, tu izskaties lieliski”,” slavas skarbo ēnas pusi atklāj mūziķe.

Slavenas sievietes, kuras saņēmušas aizrādījumus par savu izskatu

gallery icon
8