foto: Shutterstock
Vērtīgi ģērbšanās triki, ja tev ir mazas (vai pārāk lielas) krūtis
Vizuāli samazināt apjomu ir grūtāk, nekā to palielināt.
2017. gada 26. decembris, 07:01

Vērtīgi ģērbšanās triki, ja tev ir mazas (vai pārāk lielas) krūtis

"100 Labi Padomi"

Noderīgus ģērbšanās knifiņus iesaka stila konsultante Kristīne Sila.

Ja ir mazas krūtis 

Ja tev ir paplati pleci, nav izteikta vidukļa un mazas krūtis, ar apģērba palīdzību ieteicams radīt sievišķīgākas līnijas, vizuāli piešķirot krūtīm apjomu. Vispirms izvēlies pareizu veļu – stingrus krūšturus ar pildītiem kausiņiem, kas krūtīm manāmi piešķir formu.

Nēsā apjomīgas apkakles, košas šalles, arī vestes ar atlokiem vai kabatiņām krūšu daļā – tās rada apjomu. Ķermeņa augšdaļā nēsā rūtainu, raibu apģērbu – arī tas vizuāli paplatina krūšu daļu. Nav ieteicami pieguloši, gludi, vienkrāsaini džemperi, tērpi ar dziļu V veida dekoltē. Labāk ģērbies kārtu kārtām. Dekoltē zonu izceļ krelles, tērpi ar savilkumiem, volāniem, plīvojošas šalles utt.

Ja ir lielas krūtis

Vizuāli samazināt apjomu ir grūtāk, nekā to palielināt. Tomēr ir daži noderīgi knifiņi, kā lielas krūtis ar tērpu padarīt neuzkrītošākas. Svarīgākais elements ir labs, piegulošs krūšturis, kas paceļ krūtis pareizā augstumā – krūškurvja vidū. Tam nevajadzētu būt ar elastīgām plecu lencītēm, lai tās neiegriežas plecos.

Nevalkā tērpus ar reglāna piegriezuma piedurknēm, jo tās noapaļo plecu līniju un vizuāli nospiež krūtis lejup, liekot tām izskatīties vēl lielākām. Izvairies no tērpiem ar apkakles atlokiem, aizpogātām apkaklītēm. Nēsā žaketes ar striktu pleca līniju, turklāt neaizpogātas. Izvairies no džemperiem ar augstām un atlokāmām apkaklēm un dekoriem krūšu daļā. Izvēlies tērpus ar nelielu ovālu vai V veida izgriezumu. 

Krūšu daļu palielina bieza materiāla apģērbi, piemēram, raupji adījumi, lieli raksti. Volāni un savilkumi uz krūtīm nevajadzīgi akcentē krūšu daļu. Ideāli – jaciņa no viegla materiāla, kam apakšā velc blūzi vai džemperi ar dziļāku kakla izgriezumu.

Izvairies no krekliņiem bez piedurknēm un blūzēm bez kakla izgriezuma, – tie izceļ krūtis un padara masīvākas rokas. Rotām, kuras valkā, vajadzētu būt īsām, lai tās nesniedzas pāri krūtīm vai tieši līdz krūtīm. Arī lakatiem un šallēm nevajadzētu būt pārāk lieliem – lai neizceļ krūšu daļu.