foto: Instagram @passarelaespelhadaimperio
Krāšņā ceremonijā apprecējies aviokatastrofu pārcietušais "Chapecoense" vārtsargs
Džaksons un viņa mīļotā Andresa.
Sporta zvaigznes
2017. gada 23. oktobris, 07:02

Krāšņā ceremonijā apprecējies aviokatastrofu pārcietušais "Chapecoense" vārtsargs

Kasjauns.lv

Dzīve nebeidzas arī pēc smagas un prātam neaptveramas traģēdijas. Brazīliešu nu jau bijušais futbola vārtsargs Džaksons Folmans spēja izdzīvot aviokatstrofā, kurā zaudēja lielāko daļu savu komandas biedru un pats sportists palika bez kājas, tomēr nu viņa dzīvē ir noticis kāds ļoti patīkams notikums - kāzas ar mīļoto sievieti Andresu Perkovski.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

25 gadus vecais kādreizējais "Chapecoense" futbola kluba vārtsargs Džaksons Folmans kāzas nosvinēja mazāk nekā gadu pēc traģiskās aviokatastrofas. Brazīliešu sportists par brīnīšķīgo notikumi dalījies sociālajos tīklos, kur ievietojis skaistu video no kāzām, kurās apprec savu mīļoto sievieti Andresu Perkovski, kuru bija bildinājis vēl pirms aviokatastrofas.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Džaksons un Andresa kāzas bija plānojuši jau pagājušā gada decembrī.

Folmans savas kāzas bija plānojis jau pagājušā gada decembrī, tomēr 29. novembrī notikusī traģēdija visu izjauca. Džeksons aviokatastrofā zaudēja kāju, kuras dēļ bija spiests likt punktu sportista karjerai.

Džaksona Folmana ikdiena pēc aviokatastrofas

Dzīve nebeidzas arī pēc smagas un prātam neaptveramas traģēdijas. Brazīliešu nu jau bijušais futbola vārtsargs Džaksons Folmans spēja izdzīvot aviokatstrofā, ...

gallery icon
34

Kāzu video jaunlaulātie izskatās ļoti laimīgi un saviļņoti, kas tiešām priecē. Džaksona izturēšanās un ikdiena liecina, ka viņš ir spējis atgūties un rast spēku pilnvērtīgai dzīvei pēc tik traģiska notikuma pagājušā gada novembra nogalē.

foto: Instagram @passarelaespelhadaimperio
Džaksons un viņa mīļotā Andresa.

Par notikušo

"Chapecoense", kura deviņu gadu laikā spēja no ceturtās līgas pakāpties līdz virslīgai, bija ceļā uz "Copa Sudamericana" jeb Dienvidamerikas otrā prestižākā klubu turnīra pirmo finālspēli, kurā tai bija jātiekas ar Medeljinas "Atletico Nacional" komandu. Šī bija pirmā reize, kad Šapeko pilsētas klubs sasniedza kādu no kontinenta turnīra fināliem.

Kā ziņots lidmašīna Kolumbijā ietriecās netālu no Medeljinas pilsētas esošajiem kalniem, traģēdijā uzreiz gāja bojā 71 cilvēks. Lidmašīnā bija 77 cilvēki - 72 pasažieri, tostarp komandas "Chapecoense" locekļi, kā arī četri apkalpes locekļi.

Sākotnēji tika ziņots 81 cilvēku lidmašīnā, tomēr vēl tika noskaidrots, ka četri, kuriem bija jālido, tomēr to nav darījuši.

Brazīlija atvadās no saviem varoņiem - "Chapecoense" futbolistiem

Nogāžoties lidmašīnai, Kolumbijā netālu no Medeljinas dzīvību zaudēja 71 cilvēks, tostarp Brazīlijas augstākās līgas futbola komandas "Chapecoense" locekļi un 20 ...

gallery icon
183

Pēc sākotnējās informācijas aviokatastrofā gāja bojā 70 cilvēki un atrasti septiņi izdzīvojušie - "Chapecoense" Divi aizsargi Alans Rušels, kurš šogad augustā jau devās laukumā pret slaveno "Barcelona" savā pirmajā futbola mačā pēc traģēdijas, un Netu, divi vārtsargi Folmans un Danīlu, lidmašīnas apkalpes loceklis, žurnālists un stjuarte, kas tika nogādāti tuvējās pilsētas slimnīcā.

Savukārt vēlāk kļuva zināms, ka no gūtajām traumām miris "Chapecoense" komandas brazīliešu vārtsargs Danīlu, kurš dzīvību zaudējis ceļā uz slimnīcu.

Zināmi reālākie iemesli

Kolumbijas Civilās aeronautikas aģentūra paziņojuši, ka izmeklētāju secinājumi balstīti uz datiem no tā dēvētajām lidmašīnas melnajām kastēm, kā arī citiem pierādījumiem. Izmeklētāju vērtējumā, pierādījumi vairāk liecina par cilvēka pieļautu kļūdu, nevis tehniskām problēmām vai sabotāžu.

Tuvinieki un fani Rio piemin lidmašīnas traģēdijas upurus

gallery icon
97

Eksperti iepriekš pieļāva, ka degvielas izbeigšanās ir visticamākais katastrofas iemesls.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Lidmašīna "BAE 146 Avro RJ85" spēj nolidot 2965 kilometrus, kas ir nedaudz mazāk kā attālums starp Medeljinu un Bolīvijas pilsētu Santakrusu de la Sjerru.

Lidmašīna gaisā bija pavadījusi apmēram četras stundas un 20 minūtes, kad gaisa satiksmes kontrolieri Medeljinā atlika tās nolaišanos, jo cita reisa lidmašīnai tika konstatēta degvielas noplūde un tās nolaišanās tika noteikta kā prioritāte.

Bolīvijas čārterreisu aviokompānijas "LaMia" reisa pilots vairākkārt lūdza nolaišanos, jo lidmašīnai trūkst degvielas un "pilnībā nedarbojas elektrības sistēma", liecina radiosakaru ieraksti.

Izdzīvojušais futbolists un žurnālists atgriežas dzimtajā Brazīlijā

Šonedēļ dzimtajā Brazīlijā atgriezies futbolists Alans Rušels, kura stāvoklis pēc "Lamia" lidmašīnas katastrofas bija gana stabils, lai viņu varētu transportēt. ...

gallery icon
13

Lidmašīnai nokrītot, nebija eksplozijas, kas arī liecina par degvielas trūkumu.

Viena no traģiskākajām sporta vēsturē

"Chapecoense" lidmašīnas avārija kļuvusi par vienu no traģiskākajām aviokatastrofām futbola vēsturē. Pirms 29 gadiem aviokatastrofā Peru gāja bojā 23 Limas "Alianza" komandas pārstāvji, bet 1949.gadā, ietriecoties baznīcā, gāja bojā 23 cilvēki no Itālijas komandas "Torino" personāla. Savukārt 1993.gadā aviokatastrofā gāja bojā 22 Zambijas futbola izlases pārstāvji.

Līdzjutēji satriekti. Apraud mirušos futbolistus

Līdzjutēji satriekti. Apraud mirušos futbolistus

gallery icon
27

Tāpat traģiskas katastrofas vēsturē piedzīvojušas arī Taškentas "Pahtakor" un Mančestras "United". Sportā šī ir lielākā traģēdija kopš 2011.gada 7.septembra, kad neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Jaroslavļas "Lokomotiv", dzīvību zaudējot arī latviešu aizsargam Kārlim Skrastiņam.

Traģiskā lidmašīnas avārija Kolumbijā

Lidmašīnā atradās 72 pasažieri, tostarp Brazīlijas augstākās līgas futbola komandas "Chapecoense" locekļi, kas bija ceļā uz maču Medeljinā, kā arī ...

gallery icon
67