foto: Mirrorpix / Vida Press
Dārgākās kleitas šovbiznesa vēsturē
2017. gada 18. augusts, 17:24

Dārgākās kleitas šovbiznesa vēsturē

Kasjauns.lv

Nesenā pētījumā noskaidrots, kurām sabiedrībā labi pazīstamām dāmām bijušas visdārgākās kleitas šovbiznesa vēsturē. Divas no viņām ir karaļnamu pārstāves, bet pārejās lielākoties Holivudas aktrises.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau sen ierasts, ka Holivudas dīvas sarkanā paklāja pasākumus apmeklē smalku modes namu darinātos tērpos, kuru vērtība pat vairākkārt pārsniedz vidējā cilvēka gada ienākumus.

Vairumu skaisto tērpu sabiedrība neatceras jau pēc dažām nedēļām, jo balvu ceremonijas, filmu pirmizrāžu vakari un citi saviesīgi sarkanā paklāja pasākumi notiek teju ik dienas. Tikai daži tērpi spēj iemantot apzīmējumu „ikonisks” un tos vēlāk izsolēs pārdod par prātam netveramām naudas summām.

Visu laiku dārgākās kleitas bijušas princesei Diānai un hercogienei Ketrīnai, kuras „Alexander McQueen” darinātā kāzu kleita izmaksājusi 250 000 sterliņu mārciņu.

Par leģendāru uzskatāma princeses Diānas melnā vakarkleita, kuru darinājis zīmols „Victor Edelstein”. Šajā tērpā Velsas princese 1985. gadā apmeklēja Balto namu. Par „leģendāru” to padarīja fakts, ka Diāna šajā kleitā dejoja ar aktieri Džonu Travoltu. 2013. gadā šo vakartērpu izsolē pārdeva par 240 000 sterliņu mārciņām ($ 363 424).

Topā ierindojas arī austrāliešu aktrise Nikola Kidmena. Ne tik daudz „John Galliano” tērpa dēļ, kurā viņa apmeklēja 1997. gada „Oskaru” vakaru, bet galvenokārt tāpēc, ka Kidmenai samaksāti 2 miljoni dolāru, lai viņa ceremoniju apmeklētu tieši šajā vakarkleitā.

Par visu laiku dārgāko kleitu šovbiznesā uzskatāma Merilinas Monro baltā kleita, kurā viņa redzama slavenajā metro radītās vēja plūsmas epizodē filmā „The Seven Year Itch”. 2011. gadā tērps izsolē pārdots par 5.6 miljoniem ASV dolāru.

Vēl par neaizmirstamu tērpu atzīta Odrijas Hepbernas „Givenchy” kleita, kurā aktrise redzama filmā „Breakfast At Tiffany’s”. Lai gan Hepbernu dēvē par 20. gadsimta stila ikonu un šo tērpu par vienu no „ikoniskākajiem”, izsolē tā cena sasniegusi vien nepilnu miljonu ASV dolāru.

Nākamā lapa: Šarlīze Terona „Christian Dior” tērpā: $ 100 000