foto: Publicitātes
Bērnu kurpju dēļ seksismu pārmet populārajai apavu firmai "Clarks"
Meitenēm zolīte ir ar sirsniņām, puikām - ar futbolbumbām. Zēnu apavu sērija nosaukta par "Līderi", kamēr meiteņu - par "Lellīti".
2017. gada 13. augusts, 22:19

Bērnu kurpju dēļ seksismu pārmet populārajai apavu firmai "Clarks"

Kasjauns.lv

Britu apavu koncerns "Clarks" tiek apsūdzēts seksimā savu nule prezentēto bērnu apavu dēļ. Skolai sākoties, firma laidusi tirdzniecībā meiteņu un zēnu apavus, un šīm kurpju sērijām ir savi nosaukumi, proti, meitenēm paredzētās kurpītes saucas "Dolly Babe", bet zēniem - "Leader", vēsta BBC.

foto: Publicitātes
Dzimumu vienlīdzības aizstāvji zibenīgi sacēla ažiotāžu par tik klaju lomu dalījumu.

Meiteņu apavu zolīte ir rozā krāsā un ar sirsniņām, un aptuvenā tulkojumā no angļu valodas modeļa nosaukums ir "Lellīte mazulīte". Kamēr zēnu apavi nodēvēti par "Līderi". Puiku apavu zoli rotā futbolbumbas.

Šāds lomu dalījums izraisījis sašutumu daudzos pircējos, kas cīnās par dzimumu vienlīdzību, vēsta BBC. 

Apavi jau bija nonākuši tirdzniecībā "Clarks" mājaslapā, taču pēc ažiotāžas no vietnes šie modeļi izņemti. "Mēs atvainojamies, ja esam kādu aizskāruši," teikts uzņēmuma paziņojumā. Iespējams, produkcijai neviens nebūtu pievērsis šāda rakstura uzmanību, ja vien skandālu nebūtu sacēlusi Nikola Stērdžena, ministre no Skotijas. Viņai zibenīgi atradās prāvs piekritēju pulks, kuri pauda, ka šādi dalīt (un nosaukt) kurpes ir klajš seksisms.

Vairāki britu politiķi pauduši, ka tas "ir nepieņemami un smieklīgi".

Tomēr šīs kurpes joprojām nopērkamas citos interneta veikalos, tostarp populārajās vietnēs Amazon.com.

Firma "Clarks" dibināta 1825.gadā Lielbritānijā un savu produkciju izplata visā pasaulē, tostarp arī Latvijā.