Ko vilksim kājās šovasar? 5 skaistas tendences
Ja vēl neesi izlēmusi, kādiem apaviem šovasar dot priekšroku, ņem vērā, ka modē dominē 70. gadu stils, kas attiecīgi ietekmē apavu piedāvājumu.
2016. gada 12. maijs, 07:32

Ko vilksim kājās šovasar? 5 skaistas tendences

Jauns.lv

Kurpes ir ļoti skaista atkarība, no kuras nav pat jēgas izvairīties. Par laimi, šajā sezonā modē ir ērtība, tāpēc vasaras kurpju garderobi ir iespēja papildināt funkcionāliem un noderīgiem pirkumiem.

Mazām, smalka auguma sievietēm, masīvas platformenes būs tieši laikā. Jāteic, ka man šo apavu laiks jau ir pagājis. Es tajos nesaskatu ne seksīgumu, ne sievišķīgu eleganci, – drīzāk dauzonīgu bohēmu.

Taču komplektā ar kļošenēm apavi uz platformas ir lielisks risinājums, lai vizuāli pagarinātu kājas, ļaujot izskatīties slaidākai.

Šajā pavasara/vasaras sezonā apavu dizaineri piedāvā ērtas kurpes un iešļūcenes ar pildītu zoli vai stabilu, kantainu papēdi. Pieejamas dažādas šo apavu modeļu versijas, no kurām mani uzrunā pildīto papēžu modelis, kas ir ļoti ērts un piemērots ikdienas skriešanai. Par tām noteikti sajūsmā ir sportiskā stila piekritējas, kuras ērtās botiņas var nomainīt pret tikpat ērtām iešļūcenēm. Tā ir lieliska alternatīva ērtajām balerīnkurpēm, jo augumu padara par pāris centimetriem garāku.

Šogad modē ar joni atgriežas gladiatoru stila sandales. Nesen lasīju par vienu aptauju, kurā šis apavu modelis tika minēts starp lietām, kuras vīrieši visvairāk neieredz sieviešu modē. Taču stilīgas dāmas tas neinteresē, jo, kas ir modē, tas ir kājās. Neieteiktu pagarināto gladiatoru modeli izvēlēties maza auguma sievietēm, jo horizontālās līnijas kājas vēl vairāk saīsina. Īkstītēm labāk piestāvēs gladiatoru augstpapēžu versija, kas sniedzas līdz potītei, padarot kājas izsmalcināti seksīgas.

Ja runājam par Ageless stilu, tad nevaru iedomāties neko labāku par klasiskajām laiviņām. Tās var nēsāt gan pie izsmalcinātas vakarkleitas, gan kopā ar plēstiem džinsiem. Variāciju ir daudz, taču sievišķīgo eleganci šādos apavos pazaudēt nav iespējams.

Vēl viena tendence, kura noteikti jāatzīmē, runājot par šo pavasara/vasaras sezonu, ir vintage stils. Tas tiek pasniegts gan tradicionāli, atsaucot atmiņā 20'to un 30'to gadu modi, tā arī miksēts ar futūriskiem elementiem. Piestāvēs dāmām, kuras ļoti cītīgi seko līdzi modes aktualitātēm un prot šāda stila sakombinēt ar apģērbu, izveidojot veiksmīgu koptēlu.

Teksts: Una Ulme (Ageless.lv) / Foto: ViDaPress, net-a-porte-com, Madam Bonbon

Tēmas