foto: Vida Press
Bezbailīgi, koši un grandiozi – lūk, ko mums šovasar diktē mode
Mode
2017. gada 29. jūnijs, 07:10

Bezbailīgi, koši un grandiozi – lūk, ko mums šovasar diktē mode

Anita Sedliņa

Pastaiga

Šovasar jābruņojas ar drosmi un pašpārliecinātību – dizaineri mums piedāvā izvēlēties visspilgtākās krāsas, izteiksmīgākās apdrukas un ķermeni atkailinošus piegriezumus. Bezbailīgāk, košāk un grandiozāk – tā skan jaunās sezonas modes devīze.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Elektriskie astoņdesmitie

Astoņdesmitos dēvē par 20. gadsimta bezgaumīgāko desmitgadi, taču šobrīd – galvenokārt pateicoties franču zīmola Vetements un tagad arī modes nama Balenciaga līderim Demnam Gvasalijam – šā laikmeta atskaņas ir kļuvušas mega aktuālas.

Mini un superpieguloši izstrādājumi, metālisks mirdzums, volāni, latekss un fliteri, t. s. banānbikses, pārspīlēti plati pleci un grandiozas rotaslietas. Viss par labu bezkompromisa glamūram un dramatismam!

foto: Vida Press
foto: Vida Press

Vienos ziedos

foto: Vida Press

Lai gan ziedu raksti ir katras vasaras klišeja, šosezon novatoriska ir dizaineru pieeja motīviem.

foto: Vida Press

Milzu izmēros vai dāsnos daudzumos, grafiski kontrastējoši, kičīgi un ārkārtīgi spilgti. No galvas līdz kājām, apavus ieskaitot.

Hipnotiskā grafika

foto: Vida Press

Alternatīva ziedu rakstiem ir otrs sezonas motīvs – ģeometrija. Dominē vertikālas, horizontālas un diagonālas, platas un šauras svītras.

foto: Vida Press

Tik intensīvi, ka pat agresīvi – ģeometrija kontrastējošos visu spilgto krāsu salikumos, galvu reibinošos, ņirbošos ritmos. Ar pilnu jaudu!

Funkcionāli

foto: Vida Press

Iedvesmojies no darba tērpu krāsām un tās pārņēmis, funkcionālisms, kurš ietonēts haki, armijas zaļajā un safari brūnajā, ir sezonas maigākā tendence.

foto: Vida Press

Bet pat tā ir drosmīga, jo izceļas ar proporcijām un siluetu galējībām, –  ir vai nu ļoooti pieguloša vai pārliela.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jaunais sports

foto: Vida Press

Bodiji, kuri atgādina peldkostīmus un pieguļ augumam perfekti kā otra āda, piešķir jaunajam atlētiskumam seksapīla dzirksti.

foto: Vida Press

Bet kontrastam – otrs gada būtiskākais izstrādājums – ar kapuci apgādājies džemperis vai jaka, kas klaji atgādina nevis par neformālo ielu modi, bet gan par savām saknēm – sporta nodarbībām.

Kāzu balle ikvienai

foto: Vida Press

Līgavām piemērota kleita, kuru drīkst valkāt visas – no papīrbalta auduma ar tikpat dzidru krāsu aplikācijām, smalkām mežģīnēm.

foto: Vida Press

Kā romantiskā sapnī – poētiski caurspīdīgi un sievišķīgi viegli.

Caur rozā brillēm

foto: Vida Press

Sezonas tonis ir dažādas rozā nokrāsas, bet, kā paģēr aktuālās tendences, – vēlams, spilgtā izpildījumā!

foto: Vida Press

Dažkārt ironiski saldi vai intensīvi drosmīgi, rozā iemiesojas skulpturālos, konceptuālos siluetos, nevis bērnišķīgi poētiskos izstrādājumos.

Sadalīt sastāvdaļās

foto: Vida Press

Lai no jauna pārdefinētu klasiskos garderobes izstrādājumus, dizaineri piedāvā tērpu sapogāt nepareizi, sadalīt to sastāvdaļās, iztikt bez vienas piedurknes, sagriezt un saplēst, atstāt neapstrādātu apakšmalu vai to nenogriezt taisni.

foto: Vida Press

Par šīs konstruēšanas meistarības galveno karalauku kļūst krekls – un iznākums ir asimetrisks, pārsteidzošs un dinamisks.

Pļāpīgais apģērbs

foto: Vida Press

Jaunās tūkstošgades sākumā dzimusī aizraušanās – demonstrēt savus iecienītākos zīmolus un finansiālās iespējas ar logotipiem apdrukātā apģērbā – ir atgriezusies ar jaunu sparu.

foto: Vida Press

Turklāt tagad tiek pausts arī viedoklis. Piemēram, Christian Dior dizainere Marija Grācija Kjuri aicina: „We shoud all be feminists,” House of Holland uzsauc: „Free to Roam,” bet zīmols Haider Ackermann lakoniski paziņo: „Be Your Own Hero!”

Pāreksponēšanās

foto: Vida Press

Visi paņēmieni labi, lai pievērstu uzmanību sezonas galvenajai erogēnajai zonai – vēderam. Visefektīgāk palīdzēs par publiski valkājamu apģērba gabalu kļuvušais krūšturis un to atgādinoši izstrādājumi – seksīgi vai sportiski, konceptuāli vai lakoniski atturīgi.

foto: Vida Press