foto: Shutterstock
Kā alu izmantot skaistumkopšanā? (Ņem vērā - šoreiz tikai ārīgai lietošanai)
Alus lieliski uzlabo gan matu, gan ādas stāvokli. Tomēr - tikai ārīgi lietojot. Ja lietosi alu iekšķīgi, panāksi pavisam pretēju efektu.
2017. gada 26. jūnijs, 09:16

Kā alu izmantot skaistumkopšanā? (Ņem vērā - šoreiz tikai ārīgai lietošanai)

"100 Labi Padomi"

Par alus labajām kosmētiskajām īpašībām stāsta Lāzerplastikas klīnikas dermatoloģe Anna Bērziņa. 

Senie raksti liecina, ka alus ādas kopšanai izmantots jau senajā Ēģiptē. Tā sastāvā ir raugs, apiņi un mieži, kas satur B vitamīnu, olbaltumvielas un selēnu, kas ir ādai noderīgas vielas, tāpēc, lietojot alu ārīgi, āda kļūst mirdzošāka un maigāka. Alus satur arī spirtu, tāpēc tam piemīt ādu savelkoša iedarbība.

Alū esošais raugs darbojas pret pastiprinātu tauku dziedzeru darbību, tam piemīt arī antibakteriālas īpašības, kas īpaši noderēs, ārstējot akni, un tas normalizē ādas pH līmeni. Raugs satur antioksidantus, minerālvielas un vitamīnus, kas stimulē kolagēna un elastīna sintēzi, tādējādi alus atjauno ādu. 

foto: Shutterstock
Ļoti labas ir alus vannas. Tomēr tad jārēķinās ar izdevumiem, jo šķidruma vajadzēs daudz.

Alus labvēlīgi ietekmē arī matu izskatu – stiprina mata stiebru, stimulē matu augšanu. Ar to var skalot matus, iemasēt galvas ādā. Siltas alus vannas sniedz relaksējošu efektu, bet apiņi stimulē ādas nolobīšanos un attīrīšanos, padarot ādu maigāku un gludāku. Vienīgais, ja vēlies iet alus vannā, rēķinies ar pamatīgiem tēriņiem, jo šķidruma vajadzēs daudz. 

Alus maska: samaisi alu, jogurtu, olīveļļu, olas baltumu un citrona sulu, klāj uz ādas, noskalo pēc 15 minūtēm. Vari noslaucīt sejas ādu ar alū samitrinātu vates plāksnīti. Diskutabls un subjektīvs viedoklis varētu rasties par alus aromātu. 

Ievēro! Iekšķīgi lietots alus ādu ietekmē pavisam atšķirīgi, tāpēc ārsta skatījumā alus ādas kopšanai ir piemērots tikai ārīgai lietošanai.