Kā veidot kurpju garderobi. 7 vērtīgi padomi
Neiepērcies, kad tev ir slikts garstāvoklis. Šādos brīžos visbiežāk gadās impulsīvi un pilnīgi bezjēdzīgi pirkumi, kas uz mirkli uzlabos omu, bet pamatīgi patukšos naudas maku.
2016. gada 15. maijs, 08:18

Kā veidot kurpju garderobi. 7 vērtīgi padomi

Jauns.lv

Atkal iztērēta nauda skaistam, bet nevajadzīgam kurpju pārim? Modes žurnāliste Una Ulme iesaka, kā izvairīties no impulsīviem pirkumiem un izvedot funkcionālu kurpju garderobi.

Kurpes acu priekšā

Lai izvairītos no liekiem pirkumiem, visiem sezonas apaviem jābūt tavā acu priekšā. Ja kurpes glabā kastēs, vari par tām aizmirst, tāpēc kurpju plaukts ir gluži vai obligāta garderobes sastāvdaļa.

Atbrīvojies no liekā

Neglabā kurpes, kuras ir novalkātas vai nav uzvilktas vairākas sezonas. Ja nu vienīgi tas ir mazlietots, klasisks modelis. Arī dārgu zīmolu kurpes labāk ārā nemet - tendences pēc kāda laika atgriežas un savu dārgo pirkumu varēsi izmantot arī pēc vairākiem gadiem. Kurpju revīzija ne tikai atbrīvos vietu jauniem pirkumiem, bet arī ļaus ietaupīt laiku, jo nebūs jāizmēģina neskaitāmas apavu/apģērbu kombinācijas.

Noformulē vēlmes

Ej uz veikalu pēc kurpēm tikai tad, kad tev ir konkrēta vajadzība, piemēram, esi nolēmusi iegādāties siksniņkurpes vasarai un aptuveni zini kādu modeli vēlies. Neļaujies kārdinājumam pirkt kurpes tikai tāpēc, ka tās ir skaistas vai tiek piedāvātas par izdevīgu cenu. Arī pirkt apavus pie kāda konkrēta apģērba ansambļa nav vērts, jo tie tiks uzvilkti vien pāris reizes. Skaidri zinot konkrētu vajadzību, vari atļauties investēt labā kurpju pāri, kas pēc tam patiešām tiks valkāts, nevis stāvēs kastē.

Kvalitāte, nevis kvantitāte

Nekādā gadījumā nepērc apavus no sintētiskiem materiāliem - tie sviedrē kājas un rada vairāk neērtību nekā prieka. Labāk ieguldi vienā labā, nekā 10 lētos kurpju pāros. Tas mainīs tavu attieksmi pret apaviem, tu tos rūpīgāk kopsi, uzglabāsi un nēsāsi ar lepnumu.

Zini, ko gribi

Ja svārsties par to vai pirkt, vai nepirkt kurpes - labāk tās neiegādāties. Ja tās tomēr neliek mieru vēl pāris dienas - tad vari savas domas mainīt. Turpretīm, ja kurpes ļoti vēlies, bet attur finanses, nešaubies. Atradīsi citu veidu kā ietaupīt.

Izmanto interneta priekšrocības

Iepirkšanās internetā ļauj ietaupīt gan laiku, gan naudu. Ja baidies, ka kurpes var nederēt, pasūti tās tādā internetveikalā, kas garantē bezmaksas preču atgriešanu. Pirms iegādājies preci, rūpīgi to izpēti un salīdzini cenu ar citiem piedāvājumiem. Regulāri seko līdzi piedāvājumiem un izpārdošanām, kas interneta veikalos pieejamas visu gadu. Populārākie interneta veikali www.yoox.com, www.asos.com, www.farfetch.com, www-net-a-porte.com.

Ar iepirkšanos depresiju neizārstēsi

Neiepērcies, kad tev ir slikts garstāvoklis. Šādos brīžos visbiežāk gadās impulsīvi un pilnīgi bezjēdzīgi pirkumi, kas uz mirkli uzlabos omu, bet pamatīgi patukšos naudas maku.

Veido kurpju garderobi

Ja iemācīsies izveidot kurpju garderobi, tad tev būs piemērota izvēle katrai dzīves situācijai un nevajadzēs lauzīt galvu par to, ko vilkt kājās. Vidēji sezonai pietiek ar aptuveni 10 apavu pārliem. Ikdienas kurpju garderobes pamats ir pāris ērtu zempapēžu balerīnu un/vai loferu. Kad nepieciešams izskatīties sievišķīgi un eleganti, noteikti noderēs augstpapēžu laiviņas. Tām jābūt ērtām, no kvalitatīvas ādas, ar pēdai piemērotu liesti. Stilīgam ikdienas veidolam noderēs kāds vīrišķīgs elements - ērtas, šņorējamas kurpes (brogues) uz zema papēža vai krīperi (creepers) – kurpes uz pildītas zoles, kas ir kā radītas maza auguma dāmām. Brīvdienās labiem laika apstākļiem noderēs snīkeri, sportiskas botas, sliktākiem –baikeru zābaki vai stilīgi gumijnieki.

Teksts: Una Ulme (Ageless.lv) / Foto: Shutterstock