foto: Shutterstock
Jelgavā notiks krievu tradicionālo lielo lakatu skate
2017. gada 10. maijs, 13:58

Jelgavā notiks krievu tradicionālo lielo lakatu skate

LETA

Šodien plkst.17, svinot Krievu kultūras nedēļu, Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā norisināsies krievu tradicionālo lielo lakatu skate "Pavloposadskas un Ivanovas lakati", informē Jelgavas pašvaldībā.

Pasākumu papildinās vienas dienas izstāde "Krievu skaistule - lelle matrjoška", ko demonstrēs koka daiļamatu meistare Olga Guseva. Meistare stāstīs par leļļu apgleznošanas tehniku, krāsu pielietojumu ornamentā un atklās izgatavošanas vietai raksturīgās iezīmes.

Jau vēstīts, ka šonedēļ Jelgavā notiek Krievu kultūras nedēļas pasākumi, un iepazīšanās vizītē Jelgavā ieradīsies arī Krievijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Jevgeņijs Lukjanovs.

Krievu kultūras nedēļa Jelgavā atklāta ar izstādi "Jelgavas krievu biedrībai "Istok" - 25". Izstādē apskatāmas biedrības foto kolāžas par paveikto 25 gadu periodā un iezīmēti biedrības dzīves spilgtākie momenti. Izstāde līdz 19.maijam būs skatāma Sabiedrības integrācijas pārvaldē.

Krievu kultūras nedēļa noslēgsies ar koncertu Jelgavas kultūras namā 11.maijā plkst.18. Koncerta programmā paredzēta biedrības "Istok" ansambļa uzstāšanās, Jelgavas 2.pamatskolas bērnu un jauniešu kora "Zvonņica" priekšnesums, Olaines sieviešu vokālā ansambļa "Ivuški" iznāciens. Kā īpašie pasākuma viesi no Pleskavas ieradīsies Vitālija Rumjanceva ansamblis "Skaz".

Noslēguma koncertu apmeklēs arī Lukjanovs, kurs pirms tam, plkst.17, tiksies ar Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieci Ritu Vectirāni (ZZS).

Visas nedēļas garumā līdz 12.maijam bistro "Silva" iespējams nobaudīt krievu nacionālos ēdienus.

Tēmas