Stils: 10 lietas, ko parīzietes vērtē augstāk par visu
Francūzietes ir uzticīgas klasikai – vecajai labajai baikeru stila ādas jakai. (Foto: Vida Press)
2017. gada 26. jūnijs, 07:14

Stils: 10 lietas, ko parīzietes vērtē augstāk par visu

Kasjauns.lv

Allaž apbrīnojam franču sievietes par viņu lielisko, izsmalcināto stila izjūtu. Taču – vai zini, kādus principus viņas ievēro, veidojot savu garderobi? Iespējams, tu brīnīsies, taču pietiek ar 10 lietām, lai arī tu kļūtu par vienu no viņām.

Zīmola „Maje” radošā direktore Judīte Milgroma sarunā ar portālu Whowhatwear.co.uk atklāj noslēpumus, kas tad ir šajā slepenajā sarakstā, un kurus apģērbus ar ko labāk saskaņot.

Tumši zila vai melna žakete

Taču tā nav vienkārša žakete. „Patiesībā šī žakete var būt pat no vīriešu līnijas, kuru paredzēts nēsāt kopā ar vīrišķīga stila krekliem un tumšiem džinsiem ar augstu jostasvietu. Francūzietēm ir daudz tumši zilas un melnas krāsas versiju,”  skaidro Milgroma.

Sandales ar zemiem papēžiem

„Ja tev patīk daudz staigāt, sandales ar zemiem papēžiem ir ļoti praktiski apavi. Un tās lieliski piestāv arī pie vakara tērpa – garas kleitas. Izskatīsies skaisti un pietiekami izmalcināti,” iesaka Judīte.

A post shared by Bobbies 🇫🇷 (@bobbies) on

Plati džinsi

Runājot par šā stila džinsiem, galvenais ir siluets. „Šādi džinsi piestāv pie visa. Varēsi tos vilkt uz darbu, pēc tam nomainīt apģērba augšdaļu (uzvilkt citu blūzi), kājās augspapēžu kurpes – un tu jau esi gatava doties uz vakara ballīti,” saka stila speciāliste.

A post shared by @iskodenim on

A post shared by Керуен (@keruen_kz) on

Liels kašmira džemperis

Francūzietēm patīk milzīgi džemperi, kurus var sajozt ar jostu un nēsāt pie šauriem džinsiem vai puķainiem svārkiem. Milgroma atzīst, ka šādi džemperi ir ļoti ērti un rada omulības sajūtu, tie lieliski piestāv brīvdienu stilam – kopā ar džinsiem vai kašmira legingiem. „Man ir vesela šādu džemperu kolekcija, dažādās krāsās. Pašai vairāk patīk gaišās, nevis tumšas krāsas,” saka Judīte.

Kokteiļkleita ar izteiktu vidukli

„Tā var būt vienkrāsaina vai ar izteiktiem rakstiem. Man ir daudz šādu bezpiedurkņu kleitu, nēsāju tos ar jostu (vai nu platu, vai ļoti šauru), augstpapēžu kurpēm un saviem mākslīgās leopardādas kažociņiem,” variantus iesaka stila eksperte.

A post shared by Melissa (@myntvintage) on

A post shared by Rose (@sometimes_iwish) on

Baikeru ādas stila jaka

Francūzietes ir uzticīgas klasikai – vecajai labajai ādas jakai. Pati Judīte ādas jaku nēsā pie garas kleitas – tas, pēc viņas teiktā, piešķir stilam modernāku un pilsētnieciskāku akcentu. Savukārt, ejot uz darbu, vari vilkt džinsus, kašmira džemperi un ādas jaku.

A post shared by Fitz (@yourfitz) on

Melnas smailpapēžu laiviņas

Runājot par šo apavu kategoriju, nav nekādu stila likumu, izņemot divus: tām jābūt melnām, un tām jābūt smailiem papēžiem. Judīte iesaka izvēlēties no klasiskā modeļa līdz pat drosmīgākam stilam – konusveida papēdīšiem.

A post shared by UrbanModish (@urbanmodish) on

Leopardādas kažoks

Līdz šim šķita, ka leopardādas mākslīgais kažociņš bija britu stila zīme. Taču, pēc Milgromas teiktā, tā ir franču stila klasika. Katrai francūzietei šāds esot skapī. „Mēs tos pieskaņojam melnam apģērbam. Tas ir ļoti vienkārši. Ejot uz darbu, labi izskatīsies melns džemperis, melnas bikses vai melni džinsi, kurpes ar zemiem papēžiem, vakarā – melna kleita un augstpapēžu kurpes. Parasti, ja velku savu leopardādas kažociņu, es nekrāsojos. Mans padoms: esi pēc iespējas dabiskāka, vienkārši nokrāso sarkanas lūpas, un viss,” iesaka Judīte.

Foto: Vida Press

Zils vai balts vīriešu krekls

„Parīzietes pārāk neiespringst un labprāt velk savu draugu vai vīru kreklus vai džemperus. Protams, izmēra ziņā tie viņām ir mazliet par lielu,” padomos turpina dalīties Milgroma.

A post shared by Simona Nutu (@simonanutu_) on

Lietusmētelis

„Tas var būt melns vai smilškrāsas, vienmēr ar jostu un paceltu apkakli. Tas ir viegls un ērts – var vilkt arī uz darbu, saskaņojot ar biksēm. Lietusmēteli var saukt par starpsezonu apģērbu – kad vēl ir vēss, zem tā var pavilkt biezu džemperi un pieskaņot biezu, siltu šalli, kad kļūst siltāk – ar plānākām drēbēm,” iesaka Milgroma.

Tēmas