foto: Shutterstock
Blondīnēm mati jāmazgā rūpīgāk! Noderīgi fakti par matu mazgāšanu un šampūnu izvēli
Nav vajadzības lietot vairāk šampūna nekā tas tiešām ir nepieciešams un norādīts instrukcijā. Mati tāpēc tīrāki nekļūs, tikai grūtāk tos būs izmazgāt no putām.
2017. gada 20. aprīlis, 07:22

Blondīnēm mati jāmazgā rūpīgāk! Noderīgi fakti par matu mazgāšanu un šampūnu izvēli

Mammamuntetiem.lv

Ir daudz padomu, kā pareizi kopt matus, bet tikpat svarīgi ir zināt, kā izvēlēties šampūnu un kā to lietot, lai matu mazgāšanas efekts būtu labāks. Noderīgus padomus atgādina Women's Health Magazine.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

- Iespējams, ka veikala plauktā izvēlaties šampūnu ar lielāko atlaidi, tomēr diez vai ir vērts vērtēt pēc cenas.  Svarīgāk izvēlēties piemērotāko matu šampūnu pēc matu tipa un bojāumu pakāpes. Ja mati ir veseli, nav krāsoti un balināti, tad derēs šampūns ar apjoma palielināšanas efektu. Ja mati kopumā ir veseli, bet sausi un smalki, tad ņemiet mitrinošu šampūnu.

Balināšanas un krāsošanas laikā mati tiek bojāti un kļūst poraināki un ir grūtāk attīrāmi no ikdienas piesārņojuma – putekļiem, sviedriem, netīrumiem.

- Laiku pa laikam ikvienam der izmantot attīrošu šampūnu. Kā zināt, kad ir ir nepieciešama īpašā attīrīšana? Tad, kad lietojot ikdienas šampūnu, mati pēc mazgāšanas vairs neizskatās labi, ir laiks ņemt talkā attīrošo šampūnu.

- Blondīnēm mati jāmazgā rūpīgāk nekā brunetēm. Ja jūsu matu gaišais tonis ir iegūts balinot matus, tad biežāk izmantojiet attīrošos šampūnus. Balināšanas un krāsošanas laikā mati tiek bojāti un kļūst poraināki un ir grūtāk attīrāmi no ikdienas piesārņojuma – putekļiem, sviedriem, netīrumiem.

- Nemazgājiet matus ar veciem šampūniem. To lietošanas termiņš ir ne vairāk kā divi, dažreiz – trīs, gadi. Pat ja vecs šampūns putosies labi, tomēr mazgāšanas un attīrīšanas īpašības tas zaudē.

Pārāk karsts ūdens nelabvēlīgi iespaido matu struktūru, tie kļūst blāvi un bez spožuma.

- Apvienojiet matu mazgāšanu ar noderīgu galvas ādas masāžu. Masāža uzlabo asinsriti galvas ādā un uzlabo matu augšanu.

- Nav vajadzības lietot vairāk šampūna nekā tas tiešām ir nepieciešams un norādīts instrukcijā. Mati tāpēc tīrāki nekļūs, tikai grūtāk tos būs izmazgāt no putām. Toties der izmazgāt matus divreiz, ikreiz kārtīgi izskalojot un saputojot no jauna.

- Nozīme ir arī ūdens temperatūrai, kādā mazgājat matus. Pārāk karsts ūdens nelabvēlīgi iespaido matu struktūru, tie kļūst blāvi un bez spožuma, tāpēc pēc mazgāšanas un skalošanai izskalojiet matus vēlreiz ar vēsu ūdeni. Matu poras aizvērsies un mati kļūt spīdīgāki un gludāki.

- Ir ierasts ticēt, ka dārgāks parasti ir kvalitatīvāks un labāk šampūns, bet tā nav. Turklāt specializētie profesionālie šampūni ne vienmēr ir labāki par aptiekās un veikalos nopērkamajiem. Nereti profesionālie šampūni izveidoti tā, lai mati izskatās vizuāli labi uzreiz pēc iziešanas no frizētavas. Tas ir kosmētisks efekts, bet šampūna sastāvs ir agresīvs un nebūt ne draudzīgs matiem. Izpētiet šampūna sastāvu, pirms to pērkat.

Ir ierasts ticēt, ka dārgāks parasti ir kvalitatīvāks un labāk šampūns, bet tā nav.

- Pēdējā laikā modē nāk tā saucamie sausie šampūni – netīros matos ieberzē speciālu pulveri, kas matus attīra. Ja esat izvēlējusies šādu matu attīstīšanas līdzekli, tad labāk to lietot vakarā pirms gulēšanas. Tad tam būs vairāk laika netīrumu absorbēšanai.

- Izrādās, ka pavisam labu šampūnu ir iespējams pagatavot arī mājās. Bez ķīmijas un citām nevajadzīgām sastāvdaļām. Ņem dzeramo sodu, etiķi un ūdeni tādās proporcijās, lai izveidotos šķidras konsistences līdzeklis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās