4 padomi, lai vasarā saglabātu mirdzošus matus
Veseli mati ir neatņemama sievietes skaistuma sastāvdaļa.
2016. gada 2. jūlijs, 10:44

4 padomi, lai vasarā saglabātu mirdzošus matus

Jauns.lv

Iestājoties vasarai, siltais laiks mūs vedina doties atpūtā un baudīt katru tās mirkli. Tomēr svarīgi ir atcerēties, ka šajā sezonā pastiprinātas rūpes jāvelta ne tikai ķermeņa ādas, bet arī matu kopšanai un aizsardzībai. Veseli mati ir neatņemama sievietes skaistuma sastāvdaļa, taču vasarā sāļais jūras ūdens, saule, matu krāsošana, taisnošana un veidošana var bojāt matu struktūru, padarot tos sausus un nespodrus. Tomēr, ievērojot dažus vienkāršus nosacījumus, iespējams tos pasargāt. Lūk, 4 priekšnosacījumi, lai vasaras sezonā saglabātu veselus, mirdzošus un dzīvīgus matus, neaizliedzot izpaust sevi dažādās matu krāsās un sakārtojumos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
1. Neķemmējiet mitrus matus.

Mitru matu ķemmēšana traumē un negatīvi ietekmē tos. Tomēr, ja nav iespējams izvairīties no slapju matu ķemmēšanas, tad labāk priekšroku dodiet platai matu sukai, nevis ķemmei. Jo mazāk asu sariņu, jo mazāki bojājumi gan matiem, gan galvas ādai.

2. Valkājiet cepuri.

Baudot karstos saules starus vai pludmales priekus, nereti piemirstas, ka tie var negatīvi ietekmēt matu veselību. Tādēļ, dodoties pie dabas, paņemiet līdzi stilīgu platmali vai lakatu, ar ko apsegt matus, lai saules stari netraumētu ne tikai matus un galvas ādu, padarot to sausu, bet arī acis un sejas ādu.

3. Lietojiet matu eļļu un masku.

Matu eļļa palīdz atjaunot to veselīgu izskatu, kā arī piešķir matiem spīdumu un padara tos mīkstākus, gludākus un līdz ar to arī vieglāk ieveidojamus. Eļļa ap matu izveido aizsargslāni un tie kļūst izturīgāki pret karstumu. Matu eļļu ieteicams lietot pēc katras to mazgāšanas reizes, it īpaši matu galos. Papildus regulārai matu mazgāšanai un eļļas lietošanai, reizi nedēļā būtu ieteicams lietot matu masku. Vasaras karstums un saule mēdz padarīt matus sausus, bet maska piešķir tiem mīkstumu, kuplumu un palīdz atjaunot matu dabisko mitruma līmeni.

4. Dzeriet ūdeni un sekojiet līdzi savai ikdienas ēdienkartei.

Pievērsiet uzmanību, lai ēdienkartē būtu pietiekami daudz kalcija un magnija, kas nepieciešami veselīgiem, dzīvīgiem un spīdīgiem matiem. Produkti, kas satur Omega 3 taukskābes, piemēram, lasis un spināti, padara matus stiprākus un spīdīgākus, bet  galvas ādu veselīgāku. Par labu matu veselībai nāks, ja ēdienkartē būs iekļauts piens, olas, avokado, kā arī oranžie augļi un dārzeņi. Noteikti atcerieties dzert pietiekami daudz ūdens katru dienu, jo arī matiem, tāpat kā ķermenim, tas ir nepieciešams. Ūdens no ķermeņa izdala toksīnus un veicina ātrāku matu augšanu, padarot tos stiprākus.

Informācija: Dove matu kopšanas produktu kategorijas vadītāja Marita Soha

Karlīna Timofejeva / Foto: Shutterstock