Modele Ginta Lapiņa: "Daudzas meitenes domā – ēdīšu salātus un rīsus un būšu tieva!"
"Diētas ieturēt nevaru, jo ātri "noraujos". Nevaru ielikt sevi rāmī, jo man pārāk daudz kas garšo,” saka modele Ginta Lapiņa.
2016. gada 15. jūlijs, 10:05

Modele Ginta Lapiņa: "Daudzas meitenes domā – ēdīšu salātus un rīsus un būšu tieva!"

Jauns.lv

“Manā profesijā izskats ir svarīgs, līdz ar to sejas ādas kopšanai pievēršu īpašu uzmanību. Eksperimentēju ar dažādiem kosmētiskajiem produktiem, jo, manuprāt, tā visveiksmīgāk var atklāt, kas nepieciešams ādai," par sava labā izskata noslēpumiem žurnālam "OK!" stāsta modele Ginta Lapiņa

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ādas kopšana

Vissvarīgāk ir ādu pareizi attīrīt, lai tā varētu elpot un veiksmīgāk atjaunotos. Šim nolūkam izmantoju Bioderma micelāro ūdeni, kas noņem grimu un attīra sejas ādu no putekļiem. Bez šā produkta savu ikdienu vairs nevaru iedomāties. To vienmēr turu savā somiņā, ņemu līdzi gan uz darbu, gan ceļojumos. Vēl viens lielisks produkts ir “Claudalie Beauty Elixir” – izsmidzinošs ūdens, kas man un manai ādai palīdz no rītiem pamosties.

Jau gadiem ilgi izvēlos “Ling” zīmola mitrinošo sejas krēmu DNA Do Not Age, kam ir anti-age īpašības, un šā paša zīmola serumu HI Vitamin C 12% ar antioksidantiem. Abus produktus sajaucu kopā un tikai tad klāju uz ādas. Nogurušai ādai palīdz sejas maskas. Šobrīd iepatikusies “La Roche-Posay” intensīvi mitrinoša maska.

Grims

Ikdienā tikpat kā nekrāsojos, jo pietiek ar to, ko mana āda pārdzīvo, kad tieku gatavota fotosesijām vai modes skatēm.

Dažkārt uzkrāsoju skropstas. Ja ir kāds vakara pasākums, uzklāju “Darphin” tonālo krēmu. Pašlaik manā kosmētikas maciņā ir “Yves Saint Laurent” skropstu tuša un lūpu krāsa un NARS acu ēnas, taču man patīk eksperimentēt.

Uzskatu, ka atrast sev piemērotāko kosmētiku nav iespējams, neeksperimentējot ar dažādiem produktiem.

Man patīk izmēģināt visu jauno, lai gan ne vienmēr priecājos par ekstrēmu grimu, ko uz manis kā modeles izmēģina. Piemēram, gliteri, kurus salīmē uz acīm un lūpām, ir ļoti nepatīkami – tie ir tik neērti! Un, nedod, dievs, ja kāds iebirst acī...

Mati

Ja nestrādāju, mati pārsvarā ir izlaisti vai sasieti astē. Pateicoties darbam, esmu izmēģinājusi visdažādākās frizūras un varu teikt, ka vislabāk man tomēr piestāv vienkārši izlaisti vai nedaudz ieviļņoti mati. Tos kopju ar “Kérastase” šampūnu un balzamu, lietoju arī maskas. Agrāk matus balināju un, lai tie nebūtu sausi, regulāri “pabaroju” ar “Moroccanoil” eļļu – mati kļuva mīksti un spīdīgi. Tagad matus tikai krāsoju. Tie ir kļuvuši veselīgāki un spēcīgāki, līdz ar to šo eļļu lietoju retāk.

Ķermenis

Man patīk aktīvs dzīvesveids. Ja neesmu darba komandējumā, sporta zāli apmeklēju 4–5 reizes nedēļā. Mans treniņš sākas ar 40 minūšu ilgu skriešanu, pēc tam trenēju muskuļus, cilājot svarus. Ja esmu atnākusi uz sporta klubu, bet jūtu – liels slinkums kaut ko darīt, lūdzu palīdzību trenerim, lai būtu kāds, kas mani pabiksta un iesaka efektīvus vingrojumus. Šad tad apmeklēju klasiskās vai bikram jogas nodarbības vai boksa treniņus.

Uzturs

Ēdu visu, bet ar mēru – porcijas ir mazas. Ja gribas šokolādi, apēdu, taču nākamajā dienā atceros, ka vakar “grēkoju”, un ēdu kaut ko veselīgāku. Daudzas meitenes domā – paēdīšu salātus un rīsus un būšu tieva, bet tas nestrādā! Patiesībā vairāk jāēd tie produkti, kuros ir daudz proteīna, piemēram, gaļa un zivis, un tad arī ar svaru viss būs kārtībā. Man ļoti garšo zivis. Ēdu tās ja ne katru dienu, tad katru otro gan. Diētas ieturēt nevaru, jo ātri “noraujos”. Nevaru ielikt sevi rāmī, jo man pārāk daudz kas garšo.


Guna Puisāne, žurnāls “OK!” / Foto: no personīgā arhīva, publicitātes foto