Uz dzemdībām - ar lakotiem nagiem. Vai tā drīkst?
Ir jauki izskatīties skaisti dzemdību dienā, tomēr ārsti aicina ievērot mērenību.
2016. gada 11. augusts, 14:17

Uz dzemdībām - ar lakotiem nagiem. Vai tā drīkst?

Jauns.lv

Uz topošo vecāku jautājumiem, kas iesūtīti portālam “Mammamuntetiem.lv”, atbild ginekoloģe un BKUS Medicīniskās ģenētikas un prenatālās diagnostikas klīnikas vadītāja Ieva Mālniece.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Gaidot bērniņu, esmu pamanījusi, ka mani nagi ir stipri un skaisti. Iedomājos, ka meitiņas dzimšanas dienā man gribētos saposties – uzkrāsoties un nolakot nagus. Taču – vai, dodoties uz dzemdībām, sievietei maz drīkst būt nolakoti nagi?" jautā topošā māmiņa.

Atbild ginekoloģe Ieva Mālniece

Bērniņa dzimšanas diena ir īpašs notikums visai ģimenei un tas ir pilnībā saprotams, ka māmiņa vēlas saposties šim īpašajam notikumam. No medicīnas aprūpes viedokļa gaumīgam manikīram un pedikīram nav ierobežojumu, bet dekoratīvo kosmētiku vajadzētu izmantot pārdomāti. Ja jaunā māmiņa izvēlas doties uz dzemdībām ar bagātīgu grima kārtu un izmanto spilgtus krāsu toņu acu, vaigu un lūpu akcentēšanai, tas var radīt grūtības dzemdību speciālistam izvērtēt jaunās māmiņas objektīvo stāvokli, jo speciālistam ir jāizvērtē arī ādas un lūpu dabīgā krāsa. Es aicinātu jaunās māmiņas neizmantot dekoratīvo kosmētiku dodoties uz dzemdībām.


Mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock