Kas īsti ir ziedūdens? Kā to pareizi lieto?
Saulē apsārtušai ādai noderēs rožu ziedūdens, kas nomierina un samazina ādas kairinājumu un apsārtumu. Līdzvērtīgu efektu sniedz arī lavandas ziedūdens.
2016. gada 11. augusts, 16:46

Kas īsti ir ziedūdens? Kā to pareizi lieto?

Jauns.lv

Ziedūdens, ko sauc arī par hidrolātu un destilātu, tiek iegūts, tvaicējot augus. Šis ūdens satur visas augā esošās vērtīgās vielas un ir piemērots lietošanai skaistumkopšanā un medicīnā. Kas īsti ir ziedūdens, žurnālam "100 Labi Padomi" stāsta konsultē veikala "Biotēka" pārdevēja Agnese Bandere.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziedūdeņiem piemīt spēja ierobežot baktēriju vairošanos uz ādas, antiseptiska un pretiekaisuma iedarbība. Dažādiem ziedūdeņiem šīs īpašības ir atšķirīgas – kāds vairāk ir piemērots jutīgai, kāds problemātiskai un iekaisušai ādai.

Kā lietot:

vispopulārākā ir sejas, kakla un dekoltē zonas ādas atsvaidzināšanai ar ziedūdeni. Tas labi atsvaidzina arī sausu galvas ādu un matus, kā arī der visam ķermenim. Ziedūdeni var izmantot kā bāzi ūdens vietā mājās gatavotai sejas maskai, piemēram, samaisi mālus ar ziedūdeni, efekts būs daudz labāks.

Der zināt:

saulē apsārtušai ādai noderēs rožu ziedūdens, kas nomierina un samazina ādas kairinājumu un apsārtumu. Līdzvērtīgu efektu sniedz arī lavandas ziedūdens. Gaišiem matiem ļoti labs ir kumelīšu ziedūdens. Kairinātai un jutīgai galvas ādai palīdzēs tējas koka ziedūdens, savukārt vīriešiem pēc skūšanās šis ziedūdens būs kā glābiņš – dabīgs un efektīvs pēcskūšanās līdzeklis.  

Izmēģini:

esi radoša un pagatavo ziedūdeni pati! Ņem glāzi laba ūdens, iemērc tajā sev tīkamus ziedus, ļauj kādu stundu ievilkties un lieto ādas attīrīšanai, aprasināšanai, atspirdzinies ar to saldo dzērienu vietā. Šis ziedūdens gan nav koncentrēts, to nevar uzglabāt, tas jāizlieto tās pašas dienas laikā.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock