Veselīgi un skaisti nagi, strādājot dārza darbus. Kas jāņem vērā?
Lai veicinātu nagu stingrību, ir pieejamas ārstnieciskās nagu lakas, kuru sastāvā ir kalcijs un E vitamīns.
2016. gada 16. augusts, 18:43

Veselīgi un skaisti nagi, strādājot dārza darbus. Kas jāņem vērā?

Jauns.lv

“Jau vairāk nekā gadu cenšos iegādāties labu nagu stiprinātāju. Strādāju gan ar zemi, gan ūdeni, un cenšos saglabāt skaistus, veselīgus nagus, bet man tie ļoti šķeļas un lūst. Ka saglabāt veselīgus nagus, strādājot visus lauku mājas darbus?” jautā žurnāla "100 Labi Padomi" lasītāja. Atbild Lāzermedicīnas klīnikas dermatoloģe Kristīne Zabludovska.

Nagi apkārtējās vides ietekmē (piemēram, no sadzīves ķīmijas, mājas darbiem) kļūst trauslāki un var sākt arī šķelties. Ja tā ir noticis, tad, veicot mājas darbus, noteikti jālieto cimdiņi, un nevajadzētu ar nagu palīdzību nokasīt netīrumus vai rušināt zemi, jo fizisks spēks vēl vairāk traumēs nagu struktūru un pastiprinās to šķelšanos. Lai veicinātu nagu stingrību, ir pieejamas ārstnieciskās nagu lakas, kuru sastāvā ir kalcijs un E vitamīns. Lai arī caur nagu šīs vielas uzsūcas maz, pats nagu lakas pārklājums stiprinās nagus.

Pievērs uzmanību nagu vīlei! Ideāli, ja tā būtu paredzēta trausliem nagiem un nebūtu rupja, tāpat nagi jāvīlē tikai vienā virzienā, lai neveicinātu nagu šķelšanos. Savukārt, lai veicinātu nagu augšanu un to stingrību, 2–3 mēnešus kursa veidā  reizi dienā dzer vitamīnu kompleksus, kas paredzēti nagiem, piemēram, Mertz speciālās dražejas, Pantogar kapsulas, Perfectil u. c. Ja nagi kļuvuši nespodri un vietām ir mainīta to krāsa, dodies pie dermatologa, lai izslēgtu nagu sēnīšu infekciju.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock