Vai tiešām obligāti ir vajadzīgs nakts krēms? Atbild dermatoloģe
Pēc 35 gadu vecuma pret savu izskatu vairs nevajadzētu izturēties vieglprātīgi. Ja āda nespēs elpot, no rīta tā būs pietūkusi.
2016. gada 23. augusts, 16:59

Vai tiešām obligāti ir vajadzīgs nakts krēms? Atbild dermatoloģe

Jauns.lv

Uzskats, ka naktī ādai vajag ļaut atpūsties, nav īsti pareizs. Tā var darīt 20 gadu vecumā un vasarā, kad āda jūtas labi un apkārtējā vide tai nerada apgrūtinājumus. Par ādas kopšanu stāsta dermatoloģe Anita Ābelīte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nakts krēmu vajadzētu sākt lietot pēc 35 gadu vecuma. Īpaši svarīgi tas, protams, ir apkures sezonā, kad ādu nomoka sausais, siltais gaiss un skābekļa trūkums telpās, – tai uz nakti pēc ādas attīrīšanas ir nepieciešams kāds mitrinošs līdzeklis. Izmēģini pati, kā tava āda jūtas labāk.

Iespējas ir vairākas – kā vienīgo kopšanas līdzekli uz nakti vari lietot tikai serumu/koncentrātu. Ja āda šķiet pārāk sausa, tam virsū var klāt nakts krēmu.

Ko darīt, ja sejas āda no rīta spīd?

Jaukta tipa vai taukainai ādai naktij labāk ir piemērots ir serums. Ja tomēr patīk lietot krēmu, tam jābūt pēc iespējas vieglam – lai nerada smaguma sajūtu. Ja krēms ir pabiezs, centies to uzklāt plāni. Ja āda nespēs elpot, no rīta tā būs pietūkusi.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock